fbpx

Mesterséges Intelligencia: A Második karrier lehetőségei

Szerző: 2024. jún 23.Második karrier

A második karrier programunk előadássorozatának következő részeként a mesterséges intelligencia munkaerőpiaci szempontjait vizsgáltuk.

A mesterséges intelligencia (MI) napjainkban rendkívül népszerű és gyorsan fejlődő terület, amely forradalmasítja az ipar számos szegmensét. Az MI alkalmazásai kiterjednek az egészségügytől és a pénzügyi szolgáltatásoktól kezdve az oktatáson és a mezőgazdaságon át egészen a szórakoztatóiparig, így új lehetőségeket teremtve a második karrierben gondolkodók számára. Az automatizáció, a gépi tanulás és a természetes nyelv feldolgozása révén az MI nemcsak hatékonyságot növel, hanem új munkaformákat és szakmákat is életre hív. 

A résztvevők mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudása jelentős eltéréseket mutatott, széles skálán mozgott az alapvető ismeretektől a mélyebb megértésig. 

Az érdeklődők az alábbi témák révén nyerhettek mélyebb betekintést az MI világába: 

  • Milyen MI eszközök támogatják az álláskeresést és az új készségek elsajátítását? 
  • Hogyan teheted versenyképessé önéletrajzodat és online profilodat MI segítségével? 
  • Milyen új karrierlehetőségeket nyithat meg számodra az MI? 

A résztvevők hasznos, gyakorlati tippeket kaptak arra vonatkozóan, hogyan tegyenek fel hatékony kérdéseket olyan MI-rendszereknek, mint a ChatGPT, a Copilot és a Gemini. Emellett megtanulták, hogyan alkalmazhatják ezeket az eszközöket úgy, mint egy HR-szakembert, hogy maximális támogatást nyújtsanak számukra a munkafolyamatok során. 

Volt olyan résztvevő, aki annyira hasznosnak találta a kapott információkat, hogy az általa benyújtani kívánt önéletrajzát már az itt megismert MI alapú önéletrajz elemző alkalmazással tesztelte elküldés előtt. 

A workshop végén egyéni igények alapján telepítettük a mesterséges intelligencia alkalmazásokat az okoseszközökre. 

Második karrier programunkat rövidesen további előadásokkal és workshopokkal, valamint gyárlátogatásokkal és pódiumbeszélgetésekkel folytatjuk, a CédrusNet Kecskemét facebook oldalán és honlapján naprakész információk találhatók a soron következő rendezvényeinkről. 

#CédrusNetKecskemét #MásodikKarrier #mesterségesintelligencia #Kecskemét #munkaerőpiac #önéletrajz #onlineprofil

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV