fbpx

Képzések > HírösNagyi

 

Hírösnagyi

 

Hogyan épülnek fel képzéseink?

Személyes órák

A tananyagot képzett tanárok személyes vagy online irányítása mellett ismerhetik meg a hallgatóink.

Tananyag elsajátítsa

A kapott ismereteket és a hallgatók rendelkezésére bocsájtott írásos tananyag önálló feldolgozása (e-learning) együtt adja a vizsgához szükséges ismereteket.

Gyakorlat

A hallgatók a felajánlott gyakorlati helyeken mélyíthetik el tudásukat.

Mit tanulhatsz?

Az életed, munkád során eddig megszerzett tapasztalatokat a képzés során az oktatók felfrissítik, új ismeretekkel bővítik.

A tanfolyamot egy izgalmas önismereti tréninggel indítjuk, mellyel ráhangolódunk a közös munkára. A következő találkozáskor beszélgetünk a generációk közötti különbségekről és azonosságokról. A folytatásban szakember ismerteti a gyermek fejlődését a nevelés tükrében. Beszél a testi-lelki fejlődés szükségleteiről. A gyermekbetegségek felismeréséről, tüneteiről gyerekorvos tart előadás.

Külön modulban foglalkozunk a mindennapok részét képező informatikai eszközök biztonságos használatával.

Fejlesztőpedagógus, és óvónő beszél a hagyományos, – lassan feledésbemerülő – valamint a legújabb játékokról.

A “Munkavállalási 1×1” modul keretében segítséget kapnak hallgatóink az önéletrajz íráshoz, egy felvételi talákozón való megjelenéshez, valamint ahhoz, hogy a Nagyi hogyan illeszkedjen be a család életébe.

Kinek szól?

A 46 órás képzésre azoknak az 50 év felettieknek a jelentkezését várjuk, akik szívesen foglalkoznak gyermekekkel. Olyanoknak, akik a megszerzett tudást saját családjukban, saját unokánál szeretnék alkalmazni, és olyanoknak is, akik hasznos elfoglaltságot keresnek, mellyel kiegészítő jövedelmet is szerezhetnek.

“Nagyi képzésen tanultakat, elsősorban az unokáimnál tudom hasznosítani. Sokkal türelmesebb vagyok, több értékes időt töltök velük és jobban megoldom és kezelem a konfliktushelyzeteket. Sok mindenben változott az életem, azóta járok családhoz is, Koramentorházba is, ahol gyerekekre vigyázok, ami nagy boldogsággal tölt el. Nem utolsó sorban pénzt is kapok érte.”

Mária

"Ez a lehetőség nagyon sokat adott nekem, mert egy jól felépített, színvonalas tanfolyam volt, remek és felkészült előadókkal és aktív csoporttársakkal. Sok új ismerettel és a régiek felelevenítésével hasznos tanácsokat kaptam."

Marika

"Én idős koromra is találtam munkát, tisztelnek, szeretnek, megbecsülnek. Nagyon örülök, hogy az elsők közt elvégezhettem a tanfolyamot. Ötletem sincs, mit tennék, ha ez nem így alakult volna."

Ildikó

"Nekem a képzés legfontosabb hozadéka az volt, hogy alakult egy olyan közösség a résztvevőkből, ami bámulatos. Megtanultuk, hogy kell modernül élni a hétköznapjainkat. Rákényszerültünk az internet mindennapos használatára. Megtanultunk önéletrajzot írni. Megismertük a vállalkozói lét lehetőségeit, előnyeit és hátrányait. A tanfolyam elvégzése után nagyon jó volt megtapasztalni, milyen érzés, ha egy szervezet - a CédrusNet - garanciát vállal értünk (Nem kell győzködni a megrendelőt, hogy megbízhat bennünk)."

Mária

"Egy új környezetbe cseppenve régi ismereteket felelevenítve, sok új dolgot hallva, kipróbálva egy új közösség tagja lettem. Sok rendezvényen, közösségi programokon vettünk részt, megismerték a városban a CédrusNet fogalmat és mi is új barátokra, ismerősökre tettünk szert. A CédrusNet segítségével munkalehetőséget is kaptam. Köszönet a program megálmodójának és az összes képzést elősegítő munkatársnak. Örülök, hogy az elsők között lehettem jelen."

Mi a képzés célja?

A munkával töltött évek után, kis túlzással azt mondhatjuk, hogy közel 20 év nyugdíjas év áll még előttünk.

  • Hogyan tudjuk ezt az időt saját javunkra fordítani?
  • Hogyan tudjuk testi, szellemi frissességünket megőrizni ez idő alatt?
  • Hogyan tudjuk a társadalomban, a családban addig elfoglalt helyünket megtartani?

A CédrusNet Kecskemét Program célja, hogy olyan képzéseket kínáljon, mely elvégzése után a hallgatók annyi és olyan feladatot vállalhatnak, amennyihez és amilyenhez kedvük van.

A HirösNagyi és az Időslátogató – hagyományos értelemben nem foglalkozások, hanem olyan tevékenységek, mellyel tehermentesítik, segítik a fiatalabb generációt azzal, hogy részt vesznek a családok életében, gondoskodnak a gyermekekről vagy az idősekről.

Ezek a feladatok nem csak a fiatalokat segítik, hanem jót tesznek a „munkavállalóknak„ is, mert fenntartják a szociális kapcsolat hálóját, megőrizhetik szellemi frisségüket, és kiegészítő jövedelemre tehetnek szert. A hasznos munka, az aktivitás egészségfenntartó hatásai hatványozódnak, igy a korral járó betegségeket is könnyebb késleltetni. A testi-lelki egészség megőrzése minden korban nagyon fontos.

Kapcsolódó hírek

HírösNagyi találkozót tartottunk

HírösNagyi találkozót tartottunk

A nagymamák világnapja alkalmából találkozóra hívtuk a nálunk végzett HírösNagyikat. Reggel még úgy tűnt, hogy elmossa az eső a programot, de mire megérkeztek az első vendégek, a felhők elvonultak és a nap is kisütött! Így zavartalanul telt a délelőtt. Molnár Szilárd,...

bővebben
Újabb HírösNagyikat köszöntöttünk

Újabb HírösNagyikat köszöntöttünk

Immáron hatodik alkalommal osztottunk tanúsítványt a frissen végzett HírösNagyiknak a CédrusNet Kecskemét Programban. Két héttel ezelőtt különböző célokkal, különböző motivációval léptek be a 6. HírösNagyi képzés résztvevői a CédrusNet Kecskemét Program kapuján....

bővebben
Elindult HírösNagyi képzésünk 

Elindult HírösNagyi képzésünk 

Idei első HírösNagyi képzésünk 7 fő részvételével indult el május 11-én. A képzés során önismereti tréner, családterapeuta, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, gyermekorvos segíti a leendő HírösNagyikat, hogy megfelelő tudással felvértezve vállaljanak feladatokat a...

bővebben

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV