fbpx

Aktivitások > CédrusKörök

 

CédrusKörök

Cédrusköreink

Belvárosi CédrusKör

A Belvárosi CédrusKör tagjai részt vesznek a városrész szépítésében, a helyi identitás erősítésében. Küldetésük a kecskeméti szenior kultúra támogatása. Irodalmi, helytörténeti, művészeti programelemekkel tarkított szakmai programjuk garantálja a szellemi és társadalmi aktivitást. Közösen dolgoznak, kutatnak, eseményeket terveznek, szerveznek és valósítanak meg. Csatlakozni lakóhelytől függetlenül lehet hozzájuk! 

Széchenyivárosi CédrusKör

A CédrusKör tagjaik részt vesznek a városrész építésében, szépítésében, a helyi identitás erősítésében. Küldetésük a testi lelki egészség megőrzését segítő programok szervezése, lebonyolítása. Fontos feladatuk a fizikai aktivitás népszerűsítése, ezért a CédrusNet Kecskemét Gyaloglóklubbal közösen heti gyaloglást szerveznek a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, valamit havi rendszerességgel látogatnak el más városokba és közösen gyalogolnak az Országos Gyalogló Idősek Klubjának tagjaival. Fontos célkitűzésük még a jótékonyság népszerűsítése, ezért a tagjaik rendszeresen állnak karitatív ügyek mögé. Csatlakozni lakóhelytől függetlenül lehet hozzájuk! 

Vacsiközi CédrusKör

Tagjai részt vesznek a városrész építésében, szépítésében, a helyi identitás erősítésében, és nyomába erednek Kecskemét elfeledett hagyományainak, szokásainak. Tevékenységük fontos része az értékfeltárás, értékmentés és értékteremtés – például a régi mesterségek felkutatása, analóg fotók digitalizálása révén. Ide is lehet csatlakozni lakóhelytől függetlenül! 

Rózsakerti CédrusKör

A kör tagjai vállalják, hogy közösen óvják, ápolják és gondozzák, valamint népszerűsítik a Kecskemét szívében lévő Boldogasszony Rózsakertet. Programokat, rendezvényeket szerveznek ide, hogy minél többen megismerjék városunk legszebb parkját.  

ZöldVitalitás CédrusKör

A tagok döntően a környezet- és természetvédelem, valamint a tudatos és egészséges életmód területén tevékenykednek. Rendszeres tartanak “zöld” foglalkozásokat és előadásokat a témához kapcsolódóan. Közösen kerékpároznak, gyógynövény- és gombatúrákat tesznek. Együtt tanulják a hulladékmentes háztartást. Szervezett önkéntes tevékenységet végeznek a környezetvédelem jegyében. Bárki csatlakozhat hozzájuk.

HírösNagyi CédrusKör

A CédrusKör tagjai a CédrusNet Kecskemét Program tanfolyamát elvégzett Nagyikból áll, akik folyamatosan bővítik ismereteiket. Pótnagyiként vesznek részt a család életében, gyermekprogramokat szerveznek, vagy rendezvényeken foglalkoznak a gyerekekkel.

Mi a célja a CédrusKöröknek?

A CédrusKörök a CédrusNet Kecskemét Programmal együtt dolgozó, annak normáit követő civil társaságok. Minden CédrusKör egy általa fontosnak tartott ügyet képvisel, tagjai közösen tevékenykednek az aktív idősödés dimenzióiban vállalt céljaik eléréséért.

Hasonlóan más civil társaságokhoz, a CédrusKörök is ügyvivőt választanak, szakmai tervet készítenek, és szakmai tevékenységüket éves tervüket követve valósítják meg. A CédrusNet Kecskemét Program biztosítja számukra az infrastrukturális, kommunikációs hátteret, leveszi vállukról az adminisztrációs terheket, így téve lehetővé, hogy valódi szenior élményközösségként működhessenek.

Fontos küldetésük a társadalmi szerepvállalás, az önkéntes munka népszerűsítése, a hasznosságélmény növelése. A tagfelvétel folyamatos, így ha bárki kedvet érez a működő CédrusKörökhöz való csatlakozáshoz, várjuk szeretettel!

Nyitottak vagyunk arra is, hogy új CédrusKöröket indítsunk, ha van olyan ügy, amit a fent leírt keretek szerint szívesen képviselnél, keress minket bátran!

Kapcsolódó hírek

Újabb Időslátogató képzés indul

Újabb Időslátogató képzés indul

A CédrusNet Kecskemét Program megújult elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmazó Időslátogató képzése 2021. 08. 13.-án zárult. A tanfolyam alatt a hallgatók felkészültek arra, hogy hogyan segíthetik a különböző élethelyzetekben a családot, vagy az idős...

bővebben
7 CédrusKör – több mint 100 CédrusKör tag!

7 CédrusKör – több mint 100 CédrusKör tag!

Büszkék vagyunk arra, hogy a szeptember elején megalakult Vacsiközi CédrusKörrel, CédrusKöreink száma hétre nőt, új tagjaink létszáma pedig meghaladta a százat. Május végén, mikor a vírushelyzet ismételten lehetővé tette a személyes kapcsolattartást, nagy élet...

bővebben

Tarts velünk

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Irodánk címe

Kápolna utca 24.
Kecskemét
6000

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Hírös Nagyi
Időslátógató
Telefonszámunk
+36 76 326 045
Email címünk
kapcsolat
@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket