fbpx

második      karrier

A Második karrier programunk célja, hogy a Kecskeméten élő 50 pluszos korosztály értékeit felszínre hozzuk, új ismeretekkel, készségekkel vértezzük fel őket, hogy magabiztos és meghatározó tagjai lehessenek bármelyik munkaközösségnek és városunk társadalmának. Arra szeretnénk ösztönözni ezt a korosztályt, hogy merjenek új kihívásokat keresni, megújulni. 

Második karrier programsorozat 

Az előadásokból és workshopokból álló programsorozat segít a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék saját értékeiket, bátorságot szerezzenek ahhoz, hogy valami újba fogjanak, képessé váljanak arra, hogy felvegyék a versenyt a fiatalabb munkavállalókkal, tapasztalataikból előnyt kovácsoljanak, felkészüljenek az álláskereséssel járó kihívásokra.  

Mindezekhez neves előadók, életvezetési tanácsadók, önismereti trénerek, HR szakemberek adják meg a kellő segítséget, a programsorozatban résztvevő érdeklődők számára. 

Az előadás- és workshop sorozat aktuális és részletes tájékoztatói a honlapunkon és a közösségi média felületeinken érhetők el.  

Korbarát munkahely minősítés  

A CédrusNet Kecskemét Program célja az idősödő korosztály munkaerőpiaci érvényesülésének támogatása. A munkavállalói oldal felkészítésén túl a munkáltatók érzékenyítése és felkészítése is a feladatunk, melynek kiváló eszköze lehet a Korbarát Munkahely cím, melynek kidolgozásán jelenleg is dolgozunk. 

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezéssel az a célunk, hogy felhívjuk Kecskemét város gazdasági szereplőinek figyelmét a társadalom idősödésére, a többgenerációs munkahelyek előnyeire és hogy motiváljuk a jelenlegi HR gyakorlatok felülvizsgálatát, módosítását. Bár a többgenerációs munkahelyi gyakorlatok bevezetése, erőfeszítéseket kíván a cégek részéről is, de hosszútávon kifizetődő, és a jövőben várható munkaerőpiaci viszonyokat figyelembe véve, egyértelmű érdekük, hogy tehetséges, tapasztalt idősebb munkavállalókat vonzzanak a szervezetükbe, különben előbb-utóbb lemaradnak a lehetőségről. 

 Célunk, hogy 2023 év végére, részletesen kidolgozzuk a Korbarát munkahely cím koncepcióját, és minél több helyi vállalat bevonásával útjára indítsuk ezt a kezdeményezést, mely remélhetőleg, hosszútávon egy szemléletmódváltást fog eredményezni, csökkenti az ageizmus jelenlétét a városunkban. 

Családi ügyintéző képzés és szolgáltatás 

A HírösNagyi, az Időslátogató és a Digitális kompetencia fejlesztésen túl, melyek már sikerrel működnek, egy új képzést is szeretnénk a közeljövőben elindítani, mely a munkahelyükön leterhelt, szabadidő szűkében szenvedő, az élet több területén megfelelni kényszerülő családok mindennapi életét hivatott megkönnyíteni, azáltal, hogy elvégeznek helyettük kisebb- nagyobb ügyintézéssel járó feladatokat, melyek sok időt vehetnek el a családok értékes szabadidejéből, vagy bizonyos esetben a munkaidő rovására mennek. 

Az utóbbi elgondolásból kiindulva, a munkáltatók is érdekelté válnak, olyan megbízható és a kollektíva által ismert ügyintéző képzésében, aki a dolgozói szolgálatában állva, napi vagy heti néhány órában elintézi azok ügyes-bajos, időrabló, személyes jelenlétet nem követelő feladatait. A szolgáltatást, a munkáltató beépíthetné a cafetéria rendszerébe, mellyel a munkavállalói közérzetének javulását segítené. Családi ügyintéző igénybevételével, bizonyos szintig csökkenthető lenne a munka és magánélet közti feszültség, mely a teljesítmény javulásához járulna hozzá. 

Példaképek, esettanulmányok 

Igyekszünk nemzetközi példákat gyűjteni, hogy külföldi országok bevált gyakorlataiból ötleteket merítsünk, ezekből inspirálódjunk, illetve átültessük őket a hazai gyakorlatba. Hiszünk benne, hogy ami már máshol jól működik, az hazánkban/városunkban is sikerrel alkalmazható. 

Folyamatosan keressük azokat a nemzetközi és hazai példaképeket, köztük is elsősorban városunk polgárait, akik inspirációként szolgálhatnak az 50 év fölötti karrierváltás előtt állók számára. Célunk, hogy a személyes sikersztorijaikon keresztül másoknak is legyen bátorságuk belevágni, és elindulni egy sokszor rögösnek induló úton, mely kellő kitartással azonban biztosan meghozza a gyümölcsét.  

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV