fbpx

második      karrier

A Második karrier programunk célja, hogy a Kecskeméten élő 50 pluszos korosztály értékeit felszínre hozzuk, új ismeretekkel, készségekkel vértezzük fel őket, hogy magabiztos és meghatározó tagjai lehessenek bármelyik munkaközösségnek és városunk társadalmának. Arra szeretnénk ösztönözni ezt a korosztályt, hogy merjenek új kihívásokat keresni, megújulni. 

Második karrier programsorozat 

Az előadásokból és workshopokból álló programsorozat segít a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék saját értékeiket, bátorságot szerezzenek ahhoz, hogy valami újba fogjanak, képessé váljanak arra, hogy felvegyék a versenyt a fiatalabb munkavállalókkal, tapasztalataikból előnyt kovácsoljanak, felkészüljenek az álláskereséssel járó kihívásokra.  

Mindezekhez neves előadók, életvezetési tanácsadók, önismereti trénerek, HR szakemberek adják meg a kellő segítséget, a programsorozatban résztvevő érdeklődők számára. 

Az előadás- és workshop sorozat aktuális és részletes tájékoztatói a honlapunkon és a közösségi média felületeinken érhetők el.  

Korbarát munkahely minősítés  

A CédrusNet Kecskemét Program célja az idősödő korosztály munkaerőpiaci érvényesülésének támogatása. A munkavállalói oldal felkészítésén túl a munkáltatók érzékenyítése és felkészítése is a feladatunk, melynek kiváló eszköze lehet a Korbarát Munkahely cím, melynek kidolgozásán jelenleg is dolgozunk. 

A Magyarországon egyedülálló kezdeményezéssel az a célunk, hogy felhívjuk Kecskemét város gazdasági szereplőinek figyelmét a társadalom idősödésére, a többgenerációs munkahelyek előnyeire és hogy motiváljuk a jelenlegi HR gyakorlatok felülvizsgálatát, módosítását. Bár a többgenerációs munkahelyi gyakorlatok bevezetése, erőfeszítéseket kíván a cégek részéről is, de hosszútávon kifizetődő, és a jövőben várható munkaerőpiaci viszonyokat figyelembe véve, egyértelmű érdekük, hogy tehetséges, tapasztalt idősebb munkavállalókat vonzzanak a szervezetükbe, különben előbb-utóbb lemaradnak a lehetőségről. 

 Célunk, hogy 2023 év végére, részletesen kidolgozzuk a Korbarát munkahely cím koncepcióját, és minél több helyi vállalat bevonásával útjára indítsuk ezt a kezdeményezést, mely remélhetőleg, hosszútávon egy szemléletmódváltást fog eredményezni, csökkenti az ageizmus jelenlétét a városunkban. 

Családi ügyintéző képzés és szolgáltatás 

A HírösNagyi, az Időslátogató és a Digitális kompetencia fejlesztésen túl, melyek már sikerrel működnek, egy új képzést is szeretnénk a közeljövőben elindítani, mely a munkahelyükön leterhelt, szabadidő szűkében szenvedő, az élet több területén megfelelni kényszerülő családok mindennapi életét hivatott megkönnyíteni, azáltal, hogy elvégeznek helyettük kisebb- nagyobb ügyintézéssel járó feladatokat, melyek sok időt vehetnek el a családok értékes szabadidejéből, vagy bizonyos esetben a munkaidő rovására mennek. 

Az utóbbi elgondolásból kiindulva, a munkáltatók is érdekelté válnak, olyan megbízható és a kollektíva által ismert ügyintéző képzésében, aki a dolgozói szolgálatában állva, napi vagy heti néhány órában elintézi azok ügyes-bajos, időrabló, személyes jelenlétet nem követelő feladatait. A szolgáltatást, a munkáltató beépíthetné a cafetéria rendszerébe, mellyel a munkavállalói közérzetének javulását segítené. Családi ügyintéző igénybevételével, bizonyos szintig csökkenthető lenne a munka és magánélet közti feszültség, mely a teljesítmény javulásához járulna hozzá. 

Példaképek, esettanulmányok 

Igyekszünk nemzetközi példákat gyűjteni, hogy külföldi országok bevált gyakorlataiból ötleteket merítsünk, ezekből inspirálódjunk, illetve átültessük őket a hazai gyakorlatba. Hiszünk benne, hogy ami már máshol jól működik, az hazánkban/városunkban is sikerrel alkalmazható. 

Folyamatosan keressük azokat a nemzetközi és hazai példaképeket, köztük is elsősorban városunk polgárait, akik inspirációként szolgálhatnak az 50 év fölötti karrierváltás előtt állók számára. Célunk, hogy a személyes sikersztorijaikon keresztül másoknak is legyen bátorságuk belevágni, és elindulni egy sokszor rögösnek induló úton, mely kellő kitartással azonban biztosan meghozza a gyümölcsét.  

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV