fbpx

Képzések > Digitális kompetenciafejlesztés

 

Digitális

Kompetenciafejlesztés

 

Kurzus indulása: Hamarosan

Jelentkezési határidő: Hamarosan

Hogyan épülnek fel képzéseink?

Személyes órák

A tananyagot képzett tanárok személyes vagy online irányítása mellett ismerhetik meg a hallgatóink.

Tananyag elsajátítsa

A kapott ismereteket és a hallgatók rendelkezésére bocsájtott írásos tananyag önálló feldolgozása (e-learning) együtt adja a vizsgához szükséges ismereteket.

Gyakorlat

A hallgatók a felajánlott gyakorlati helyeken mélyíthetik el tudásukat.

Mit tanulhatsz?

A képzések tematikái követik az Európai Bizottság DigComp2.1 dimenzióit az infokommunikációs eszközei alapvető funkcióit használni képes, az önálló használat felé további lépéseket megtenni kívánó személyek számára.

A képzések végére képesek lesznek a digitális, internet alapú kommunikáció szakszerű alkalmazására, digitális tartalmak létrehozására, problémamegoldásra, IKT biztonság alkalmazására, a mesterséges intelligencia alapvető ismeretivel, a digitális gyermekvédelem lehetőségeivel, eszközeivel.

Kinek szól?

Az idősödő korosztály minden tagjának, hiszen a digitalizáció érinti egyrészt a hétköznapi élet minden területét, másrészt a munkavállalás során is alapvető és elvárt készséggé vált.

A digitális kompetenciafejlesztés kulcskérdés a munkaerőpiacra való visszatéréshez, így erre a területre különösen nagy hangsúlyt helyez a CédrusNet Kecskemét Program. 

Mi a képzés célja?

A digitalizáció nagyon sok területen megkönnyíti az életünket, az ügyintézést, a fontos információkhoz való hozzáférést, a kultúra fogyasztását. De ezeknek az előnyöknek a kihasználása, társadalmi, gazdasági hatásának maximalizálása csak úgy érhető el, ha az állampolgárok megfelelő szintű digitális kompetenciával, készségekkel rendelkeznek.   

Az Európai Bizottság „Digitális iránytű 2030-ig: a digitális évtized megvalósításának európai módja” szakpolitikai program célkitűzése, hogy az Európai Unió teljes lakossága számára biztosítottak legyenek az alapvető digitális készségek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a legalább alapszintű digitális kompetenciával rendelkező 16-74 évesek aránya 2030-ra elérje a 80 százalékot. Azaz Kecskemét város körülbelül 40 ezer idősödő (50-74 év közötti) polgára számára biztosítani kell a következő 10 évben, hogy el tudja sajátítani a digitális kompetencia különböző dimenzióinak alapszintjét. Ezen felül a digitális képzésnek és oktatásnak olyan munkaerőt kell támogatnia, ahol az emberek speciális digitális készségeket sajátíthatnak el, hogy minőségi munkahelyeket szerezzenek és jövedelmező karriert építhessenek, akár 50 év felett is. 

Kapcsolódó hírek

Mesterséges intelligencia alapfokon 50 pluszosoknak

Mesterséges intelligencia alapfokon 50 pluszosoknak

Legyünk hálásak, hogy egy ilyen lassú korban élünk, mint amilyen a mostani, mert olyan drasztikus változás előtt állunk, ahol a mostani változások üteme még nagyon is ideális - hallottam körülbelül 6 éve egy konferencián. No, igen, a gőzgép feltalálása után 150 évnek...

bővebben
Ügyfélkapu – közigazgatási ügyintézés akár otthonról

Ügyfélkapu – közigazgatási ügyintézés akár otthonról

Manapság már számtalan eszköz, felület áll rendelkezésünkre, hogy a mindennapokban előforduló problémákra megoldást találjunk, vagy ügyeinket gördülékenyen intézhessük. Ma már a hivatalos ügyekkel kapcsolatban sem feltétlenül szükséges személyesen megjelennünk az...

bővebben

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV