fbpx

Képzések > Időslátogató

 

Időslátogató

Hogyan épülnek fel képzéseink?

Személyes órák

A tananyagot képzett tanárok személyes vagy online irányítása mellett ismerhetik meg a hallgatóink.

Tananyag elsajátítsa

A kapott ismereteket és a hallgatók rendelkezésére bocsájtott írásos tananyag önálló feldolgozása (e-learning) együtt adja a vizsgához szükséges ismereteket.

Gyakorlat

A hallgatók a felajánlott gyakorlati helyeken mélyíthetik el tudásukat.

Mit tanulhatsz?

A tanfolyam alatt a hallgatóként felkészítünk arra, hogy hogyan segítheted különböző élethelyzetekben a családokat és/vagy az idős hozzátartozóikat.

A képzést egy izgalmas önismereti tréninggel indítjuk, majd az időskor gyakori betegségeiről, azok felismeréséről, megelőzéséről kaphatsz fontos ismereteket. Természetesen szó lesz a betegségekkel együtt járó pszichés változásokról is.

Sok hasznos tanácsot kapsz majd az egészséges életmóddal, a korszerű - az idősebbek számára is megfelelő – táplálkozással kapcsolatban.

Külön modulban foglalkozunk a mindennap használt informatikai eszközök biztonságos használatával.

Mindezek mellett elmélyedünk a demencia témakörében is.

Nem utolsó sorban a “Munkavállalási 1×1” modul keretében segítséget kapsz önéletrajz írásához, valamint ahhoz, hogy hogyan kell végig vinni egy felvételi interjút.

Fontos: A tanfolyam elvégzése nem jogosít fel egészségügyi gondozásra.

Kinek szól?

A 46 órás képzésre azoknak az 50 év felettieknek a jelentkezését várjuk, akik szívesen segítenének egyedül élő időseknek, és olyan hasznos elfoglaltságot keresnek, mellyel kiegészítő jövedelmet is szerezhetnek.

“Az időslátogató már önmagában is nagyszerű elgondolás volt, pontosan arról szólt, amit magam is kerestem. Jó előadók, interaktív, élvezetes előadások jellemezték a képzést. A CédrusNet segítségével visszakaptam az önbecsülésemet, amit teszek jó mindenkinek, a látogatottnak, a családjának, s magam is boldogan, szeretettel segítek.”

Juhászné Erzsó

"Az időslátogató képzés számomra minőségi változást hozott. Az elméleti részben a tananyagot olyan szakértő oktatóktól tanulhattuk meg, akik jól érthető módon adták át tudásukat! Minden előadás meghatározó volt, ma is dolgozom a jegyzetekből. A gyakorlati képzés mindent láttatni engedett, amire szükségünk lehet! Időslátogatóként ma is használom a megszerzett tudást! Mindenkinek ajánlom az időslátogató képzést! "

Csillagvári Magdolna

Mi a képzés célja?

A munkával töltött évek után, kis túlzással azt mondhatjuk, hogy közel kb. 20 év nyugdíjas év áll még előttünk.  

  • Hogyan tudjuk ezt az időt saját javunkra fordítani? 
  • Hogyan tudjuk testi, szellemi frissességünket megőrizni ez idő alatt?  
  • Hogyan tudjuk a társadalomban, a családban addig elfoglalt helyünket megtartani?  

A CédrusNet Kecskemét Program célja, hogy olyan képzéseket kínáljon, mely elvégzése után a hallgatók annyi és olyan feladatot vállalnak, amennyihez és amilyenhez kedvük van.

 A HirösNagyi és az Időslátogató – hagyományos értelemben nem foglalkozások, hanem olyan tevékenységek, mellyel tehermentesítik, segítik a fiatalabb generációt azzal, hogy részt vesznek a családok életében, gondoskodnak a gyermekekről vagy az idősekről. 

Ezek a feladatok nem csak a fiatalokat segítik, hanem jót tesznek a „munkavállalóknak„  is, mert fenntartják a szociális kapcsolathálóját, megőrizhetik szellemi frisségüket, és kiegészítő jövedelemre tehetnek szert.  A hasznos munka, az aktivitás egészségfenntartó hatásai hatványozódnak, igy a korral járó betegségeket is könnyebb késleltetni. A testi-lelki egészség megőrzése minden korban nagyon fontos.

Kapcsolódó hírek

Befejeződött az 5. Időslátogató képzés

Befejeződött az 5. Időslátogató képzés

Tegnap újabb 17 Időslátogató vette át a tanúsítványt annak igazolásaként, hogy részt vett a 46 órás képzésen. Az új és a megújított ismeretek birtokában kezdhetik meg új hivatásuk gyakorlását, hisz Időslátogatónak lenni nem csupán egy munkakör, hanem egy olyan...

bővebben
Elindult az idei év első Időslátogató képzése 

Elindult az idei év első Időslátogató képzése 

Elindult az idei év első, a CédrusNet Kecskemét Program megújult elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtó Időslátogató képzése.  A tanfolyamon a hallgatók felkészülnek arra, hogy hogyan segíthetik az idős embereket és családjaikat a különböző élethelyzetekben, hogyan...

bővebben
2022-ben is folytatjuk az Időslátogató képzést

2022-ben is folytatjuk az Időslátogató képzést

A CédrusNet Kecskemét Program megújult elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmazó Időslátogató képzést indít 2022.03.09-én.   A 3 hetes képzésre azoknak az 50 év felettieknek a jelentkezését várjuk, akik szívesen segítenének egyedül élő időseknek, és...

bővebben

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Kápolna utca 24.
Kecskemét
6000

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 326 045
Email címünk
kapcsolat
@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV