fbpx

Képzések > Időslátogató

 

Időslátogató

Hogyan épülnek fel képzéseink?

Személyes órák

A tananyagot képzett tanárok interaktív előadásai során ismerhetik meg a hallgatóink.

Tananyag elsajátítsa

A kapott ismereteket és a hallgatók rendelkezésére bocsájtott írásos tananyag (ajánlott irodalom) önálló feldolgozása együtt adja a vizsgához szükséges ismereteket.

Gyakorlat

A hallgatók a felajánlott gyakorlati helyeken mélyíthetik el tudásukat.

Mit tanulhatsz?

A tanfolyam alatt a hallgatóként felkészítünk arra, hogy hogyan segítheted különböző élethelyzetekben a családokat és/vagy az idős hozzátartozóikat.

A képzést egy izgalmas önismereti tréninggel indítjuk, majd az időskor gyakori betegségeiről, azok felismeréséről, megelőzéséről kaphatsz fontos ismereteket. Természetesen szó lesz a betegségekkel együtt járó pszichés változásokról is.

Külön modulban foglalkozunk a mindennap használt informatikai eszközök biztonságos használatával.

Mindezek mellett elmélyedünk a demencia témakörében is.

Nem utolsó sorban a “Munkavállalási 1×1” modul keretében segítséget kapsz önéletrajz írásához, valamint ahhoz, hogy hogyan kell végig vinni egy felvételi interjút. Továbbá feltérképezitek, hogy milyen eszközök állnak már most a rendelkezésedre, amelyek segítségével tudathatod a környezeteddel, hogy mivel foglalkozol.

Fontos: A tanfolyam elvégzése nem jogosít fel egészségügyi gondozásra.

Kinek szól?

A 46 órás képzésre azoknak az 50 év felettieknek a jelentkezését várjuk, akik szívesen segítenének egyedül élő időseknek, és olyan hasznos elfoglaltságot keresnek, mellyel kiegészítő jövedelmet is szerezhetnek.

“Az időslátogató már önmagában is nagyszerű elgondolás volt, pontosan arról szólt, amit magam is kerestem. Jó előadók, interaktív, élvezetes előadások jellemezték a képzést. A CédrusNet segítségével visszakaptam az önbecsülésemet, amit teszek jó mindenkinek, a látogatottnak, a családjának, s magam is boldogan, szeretettel segítek.”

Juhászné Erzsó

"Az időslátogató képzés számomra minőségi változást hozott. Az elméleti részben a tananyagot olyan szakértő oktatóktól tanulhattuk meg, akik jól érthető módon adták át tudásukat! Minden előadás meghatározó volt, ma is dolgozom a jegyzetekből. A gyakorlati képzés mindent láttatni engedett, amire szükségünk lehet! Időslátogatóként ma is használom a megszerzett tudást! Mindenkinek ajánlom az időslátogató képzést! "

Csillagvári Magdolna

Mi a képzés célja?

A munkával töltött évek után, kis túlzással azt mondhatjuk, hogy közel kb. 20 év nyugdíjas év áll még előttünk.  

  • Hogyan tudjuk ezt az időt saját javunkra fordítani? 
  • Hogyan tudjuk testi, szellemi frissességünket megőrizni ez idő alatt?  
  • Hogyan tudjuk a társadalomban, a családban addig elfoglalt helyünket megtartani?  

A CédrusNet Kecskemét Program célja, hogy olyan képzéseket kínáljon, melyek elvégzése után a hallgatók annyi és olyan feladatot vállalnak, amennyihez és amilyenhez kedvük van.

 A HirösNagyi és az Időslátogató – hagyományos értelemben nem foglalkozások, hanem olyan tevékenységek, mellyel tehermentesítik, segítik a fiatalabb generációt azzal, hogy részt vesznek a családok életében, gondoskodnak a gyermekekről vagy az idősekről. 

Ezek a feladatok nem csak a fiatalokat segítik, hanem jót tesznek a „munkavállalóknak„  is, mert fenntartják a szociális kapcsolathálóját, megőrizhetik szellemi frisségüket, és kiegészítő jövedelemre tehetnek szert.  A hasznos munka, az aktivitás egészségfenntartó hatásai hatványozódnak, igy a korral járó betegségeket is könnyebb késleltetni. A testi-lelki egészség megőrzése minden korban nagyon fontos.

Mikor indul a legközelebbi képzés?

Idoslatogato-kepzes-kecskemet

Időslátogató képzésünket évente kétszer indítjuk. Jellemzően tavasszal és ősszel, de folyamatosan fogadjuk az érdeklődők jelentkezését. Az oldal alján a Kapcsolódó hírek között megtalálható a legközelebbi képzésről szóló hír a további tudnivalókkal, jelentkezési információkkal.

Kapcsolódó hírek

Lélekkönnyítő beszélgetést tartottunk Időslátogatóknak 

Lélekkönnyítő beszélgetést tartottunk Időslátogatóknak 

Az Időslátogatók feladata egyszerűnek tűnhet a felületes szemlélő számára, hiszen “csak” időt töltenek az idősekkel: beszélgetnek vagy sétálnak velük, orvoshoz kísérik őket.  A gyakorlatban azonban az Időslátogató nem csak egyszerű beszélgetőtárs!...

bővebben
Időslátogató képzést indítunk áprilisban

Időslátogató képzést indítunk áprilisban

A CédrusNet Kecskemét Program megújult elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmazó Időslátogató képzést indít 2024.04.15-én.     A 6 napos képzésre azoknak az 50 év felettieknek a jelentkezését várjuk, akik szívesen segítenének egyedül élő...

bővebben
Hatodik alkalommal köszöntöttünk új időslátogatókat

Hatodik alkalommal köszöntöttünk új időslátogatókat

Idősödő társadalmunkban egyre nagyobb szükség van olyan segítőkre, akik a családtagok távollétében minőségi időt töltenek az idősekkel, elkísérik orvoshoz, gyógyszertárba őket, sétálnak egyet velük. Jelenlétükkel csökkentik az időskori magányt, elszigeteltséget,...

bővebben

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV