fbpx

Célunk

A CédrusNet Kecskemét egy olyan innovatív és tenni akaró közösség Kecskeméten, akik új irányokat mutatnak az idősödéssel szembeni sztereotípiák helyett és lehetőséget biztosítanak azok számára, akik aktívak akarnak maradni, Kecskeméten, mintát adva. Mert az idősödés kérdése számunkra nem probléma, hanem feladat – amikor ez még nincs elkésve.

Történetünk

A társadalmi idősödés a jóléti társadalmak egyik legnagyobb kihívása a 21. században. A kedvező életkörülmények egyre hosszabb élettartamot biztosítanak, egyre tovább élhetünk. Párhuzamos jelenség, hogy a fiatalok – ifjúkorukat kitolva – egyre később és egyre kevesebb gyermeket vállalnak. Mindezek következtében az idősek társadalmi rétege egyre szélesebb lesz. A hosszabb várható életkornak köszönhetően egy új életszakasz jelent meg, az idősödés kora, amely nagyjából 50-74 év között húzódik. Erre a korosztályra összpontosít elsősorban a CédrusNet Kecskemét Program. 

Világosan kirajzolódik, hogy ennek a korcsoportnak új életstratégiát kell kialakítania, amihez viszont nincsenek meg a megfelelő társadalmi üzenetek, intézmények, szolgáltatások. Ezt a feladatot vállalja fel a CédrusNet Kecskemét program, kiemelve a helyi társadalmi innovációt, az intergenerációs együttműködést, az új készségek és kompetenciák fejlesztését és a reziliencia növelését. 

A kecskeméti program Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával egy társadalomtudományi kutatással és annak eredményeire támaszkodó pilot fejlesztéssel indult 2018-ban az Erasmus Intézet és a CédrusNet Egyesület kezdeményezésére. A CédrusNet Program az Erasmus Intézet által kifejlesztett (SZTNH 003502/008808 Védjegyszám: 217444) társadalmi innováció, melynek célkitűzésé, hogy tevékenységei által – a kelet-közép európai körülményekhez igazítva – az Aktív Idősödés Indexében vizsgált területekre hasson, azaz támogassa a független, egészséges és aktív idősödést. 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. május 1-től intézményesítette a CédrusNet Kecskemét Szenior Tudáshasznosítási Programot, ami szervezetileg a Hírös Agóra Nkft.-hez került önálló szakmai területként. 

Csapatunk

Szakmai vezető

Az ELTE Szociológiai Intézetben
végzett, mint szociológus, jelenleg a 
CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője. Az idősödő társadalmak, az aktív idősödés gazdaság- és társadalompolitikai lehetőségeinek lelkes fejlesztője.

Irodavezető

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, szociális munkás szakon,  jelenleg a CédrusNet Kecskemét program irodavezetője és a CédrusKörök vezetője, programszervező, közösségépítő.

Humán szolgáltatások koordinátora

A Miskolci Egyetemen végzett közgazdászként. Multinacionális kereskedő cégek marketing menedzsereként, illetve magánvállalkozóként a gazdasági szférában dolgozott. A HírösNagyik és Időslátogatók kapcsolattartója, a képzések szervezője. 

Programkoordinátor

A CédrusNet Kecskemét Második Karrier programkoordinátora.

Marketing és kommunikációs koordinátor

Elsősorban ő felel minden külső kommunikációhoz kapcsolódó dokumentumért, megjelenésért, valamint ő kezeli azok technikai hátterét.

Irodai munkatárs

Az irodai adminisztrációs munkák végzője. Híd a generációk között. Szabadidejét legszívesebben kirándulással és a baráti beszélgetésekkel tölti.

"Felüdülés ilyen sokféle pozitív, innovatív emberrel együtt lenni, találkozni! És itt a mosoly ragadós! Ajánlom mindenkinek, aki még nem tudja, hogy lehet boldogan, elégedetten élni 60 felett is!"

Tokovics Klára

Kapcsolódó hírek

VR szemüveg élménytúrák a Levendula Idősek Otthonában 

VR szemüveg élménytúrák a Levendula Idősek Otthonában 

Közel egy éve járunk havi rendszerességgel a Margaréta Otthon lakóihoz VR szemüveggel, és nyújtunk olyan élményeket, amelyek segítenek kimozdulni a fizikai és szellemi elszigeteltségből, amelyek segítségével a virtuális térben elutazhatunk a világ bármely izgalmas...

bővebben
Aktív idősödés: mit értünk alatta? 

Aktív idősödés: mit értünk alatta? 

A társadalom idősödésével együtt az aktív idősödés fogalma is lassan bekúszik a köztudatba, az emberek többsége mégsem ismeri a kifejezés mögötti pontos tartalmat. Az aktív idősödés nem csupán azt jelenti, hogy minden nap háromszor megsétáltatjuk a kutyánkat, vagy...

bővebben
Gyöngy-percek a CédrusNet Kecskemét közösségében

Gyöngy-percek a CédrusNet Kecskemét közösségében

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából ma a Széchenyi István Közösségi Házban a mályva, rózsaszín, lila színű gyöngyökből csodálatos karkötők készültek a CédrusNet Kecskemét lelkes tagjainak kezei által.   A Mályvavirág Alapítvány már 11. alkalommal vesz...

bővebben

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV