fbpx

Célunk

A CédrusNet Kecskemét egy olyan innovatív és tenni akaró közösség Kecskeméten, akik új irányokat mutatnak az idősödéssel szembeni sztereotípiák helyett és lehetőséget biztosítanak azok számára, akik aktívak akarnak maradni, Kecskeméten, mintát adva. Mert az idősödés kérdése számunkra nem probléma, hanem feladat – amikor ez még nincs elkésve.

Történetünk

A társadalmi idősödés a jóléti társadalmak egyik legnagyobb kihívása a 21. században. A kedvező életkörülmények egyre hosszabb élettartamot biztosítanak, egyre tovább élhetünk. Párhuzamos jelenség, hogy a fiatalok – ifjúkorukat kitolva – egyre később és egyre kevesebb gyermeket vállalnak. Mindezek következtében az idősek társadalmi rétege egyre szélesebb lesz. A hosszabb várható életkornak köszönhetően egy új életszakasz jelent meg, az idősödés kora, amely nagyjából 50-74 év között húzódik. Erre a korosztályra összpontosít elsősorban a CédrusNet Kecskemét Program. 

Világosan kirajzolódik, hogy ennek a korcsoportnak új életstratégiát kell kialakítania, amihez viszont nincsenek meg a megfelelő társadalmi üzenetek, intézmények, szolgáltatások. Ezt a feladatot vállalja fel a CédrusNet Kecskemét program, kiemelve a helyi társadalmi innovációt, az intergenerációs együttműködést, az új készségek és kompetenciák fejlesztését és a reziliencia növelését. 

A kecskeméti program Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával egy társadalomtudományi kutatással és annak eredményeire támaszkodó pilot fejlesztéssel indult 2018-ban az Erasmus Intézet és a CédrusNet Egyesület kezdeményezésére. A CédrusNet Program az Erasmus Intézet által kifejlesztett (SZTNH 003502/008808 Védjegyszám: 217444) társadalmi innováció, melynek célkitűzésé, hogy tevékenységei által – a kelet-közép európai körülményekhez igazítva – az Aktív Idősödés Indexében vizsgált területekre hasson, azaz támogassa a független, egészséges és aktív idősödést. 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. május 1-től intézményesítette a CédrusNet Kecskemét Szenior Tudáshasznosítási Programot, ami szervezetileg a Hírös Agóra Nkft.-hez került önálló szakmai területként. 

Csapatunk

Szakmai vezető

Az ELTE Szociológiai Intézetben
végzett, mint szociológus, jelenleg a 
CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője. Az idősödő társadalmak, az aktív idősödés gazdaság- és társadalompolitikai lehetőségeinek lelkes fejlesztője.

Irodavezető

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, szociális munkás szakon,  jelenleg a CédrusNet Kecskemét program irodavezetője és a CédrusKörök vezetője, programszervező, közösségépítő.

Humán szolgáltatások koordinátora

A Miskolci Egyetemen végzett közgazdászként. Multinacionális kereskedő cégek marketing menedzsereként, illetve magánvállalkozóként a gazdasági szférában dolgozott. A HírösNagyik és Időslátogatók kapcsolattartója, a képzések szervezője. 

Programkoordinátor

A CédrusNet Kecskemét Második Karrier programkoordinátora.

Marketing és kommunikációs koordinátor

Elsősorban ő felel minden külső kommunikációhoz kapcsolódó dokumentumért, megjelenésért, valamint ő kezeli azok technikai hátterét.

Irodai munkatárs

Az irodai adminisztrációs munkák végzője. Híd a generációk között. Szabadidejét legszívesebben kirándulással és a baráti beszélgetésekkel tölti.

"Felüdülés ilyen sokféle pozitív, innovatív emberrel együtt lenni, találkozni! És itt a mosoly ragadós! Ajánlom mindenkinek, aki még nem tudja, hogy lehet boldogan, elégedetten élni 60 felett is!"

Tokovics Klára

Kapcsolódó hírek

Cédrus Szerdák a SZIK-ben

Cédrus Szerdák a SZIK-ben

A Széchenyi István Közösségi Ház (SZIK) adottságait kihasználva indítottuk el 2024. február 07.-én a Cédrus Szerdák programsorozatot.  A CédrusNet Kecskemét Program tagjai számára hirdettünk érdeklődésüknek megfelelő előadásokat, elfoglaltságot.  Két hetente...

bővebben
Szakmai látogatás a Szolnoki Családkutatók Klubjánál

Szakmai látogatás a Szolnoki Családkutatók Klubjánál

2024. június 21-én pénteken tizenöt fővel szakmai kiránduláson vettünk részt a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (Macse) Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei helyi csoportjának és a Szolnoki Családkutatók Klubjának meghívására. Vendéglátóink a foglalkozásaik számára...

bővebben
Városi gyermeknapi programokon a CédrusNet Kecskemét

Városi gyermeknapi programokon a CédrusNet Kecskemét

A HírösNagyik kézműves foglalkozást tartottak.  Az idei városi gyermeknapi rendezvény ismételten nagy sikert aratott a családok körében, ahol – a korábbi évekhez hasonlóan – a HírösNagyik is képviseltették magukat. Sátrunkban nem csak a nagyobb gyerekek, de a...

bővebben

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV