fbpx

Célunk

A CédrusNet Kecskemét egy olyan innovatív és tenni akaró közösség Kecskeméten, akik új irányokat mutatnak az idősödéssel szembeni sztereotípiák helyett és lehetőséget biztosítanak azok számára, akik aktívak akarnak maradni, Kecskeméten, mintát adva. Mert az idősödés kérdése számunkra nem probléma, hanem feladat – amikor ez még nincs elkésve.

Történetünk

A társadalmi idősödés a jóléti társadalmak egyik legnagyobb kihívása a 21. században. A kedvező életkörülmények egyre hosszabb élettartamot biztosítanak, egyre tovább élhetünk. Párhuzamos jelenség, hogy a fiatalok – ifjúkorukat kitolva – egyre később és egyre kevesebb gyermeket vállalnak. Mindezek következtében az idősek társadalmi rétege egyre szélesebb lesz. A hosszabb várható életkornak köszönhetően egy új életszakasz jelent meg, az idősödés kora, amely nagyjából 50-74 év között húzódik. Erre a korosztályra összpontosít elsősorban a CédrusNet Kecskemét Program. 

Világosan kirajzolódik, hogy ennek a korcsoportnak új életstratégiát kell kialakítania, amihez viszont nincsenek meg a megfelelő társadalmi üzenetek, intézmények, szolgáltatások. Ezt a feladatot vállalja fel a CédrusNet Kecskemét program, kiemelve a helyi társadalmi innovációt, az intergenerációs együttműködést, az új készségek és kompetenciák fejlesztését és a reziliencia növelését. 

A kecskeméti program Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával egy társadalomtudományi kutatással és annak eredményeire támaszkodó pilot fejlesztéssel indult 2018-ban az Erasmus Intézet és a CédrusNet Egyesület kezdeményezésére. A CédrusNet Program az Erasmus Intézet által kifejlesztett (SZTNH 003502/008808 Védjegyszám: 217444) társadalmi innováció, melynek célkitűzésé, hogy tevékenységei által – a kelet-közép európai körülményekhez igazítva – az Aktív Idősödés Indexében vizsgált területekre hasson, azaz támogassa a független, egészséges és aktív idősödést. 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. május 1-től intézményesítette a CédrusNet Kecskemét Szenior Tudáshasznosítási Programot, ami szervezetileg a Hírös Agóra Nkft.-hez került önálló szakmai területként. 

Csapatunk

Molnár Szilárd

Molnár Szilárd

szakmai vezető

Az ELTE Szociológiai Intézetben
végzett, mint szociológus, jelenleg a 
CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője. Az idősödő társadalmak, az aktív idősödés gazdaság- és társadalompolitikai lehetőségeinek lelkes fejlesztője.

Farkasné Prepszent Tünde

Farkasné Prepszent Tünde

irodavezető

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója, szociális munkás szakon,  jelenleg a CédrusNet Kecskemét program irodavezetője és a CédrusKörök vezetője, programszervező, közösségépítő.

Tapodi-Szabó Annamária

Tapodi-Szabó Annamária

Szenior Tudásbank szakmai koordinátor

A Miskolci Egyetemen végzett közgazdászként. Multinacionális kereskedő cégek marketing menedzsereként, illetve magánvállalkozóként a gazdasági szférában dolgozott. Jelenleg a CédrusNet Kecskemét Szenior Tudásbankjának szakmai koordinátora.

Gehér Éva

Gehér Éva

humán szolgáltatások koordinátor

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző szakon végzett, mint szociális munkás, jelenleg a CédrusNet Kecskemét Program Humán Szolgáltatások koordinátora. Programok, képzések szervezője.

Simon Péter Dávid

Simon Péter Dávid

marketing és kommunikációs koordinátor

A Neumann János Egyetem Kereskedelem és Marketing szakos hallgatója. Első sorban ő felel minden külső kommunikációhoz kapcsolódó dokumentumért, megjelenésért, valamint biztosítja azok technikai hátterét. Szabadidejét családjával, videózással vagy éppen cipő vadászattal tölti.

Kiss Anna

Kiss Anna

irodai munkatárs

A Gondoskodó szolgálat diszpécsere, az irodai adminisztrációs munkák végzője. Híd a generációk között. Szabadidejét legszívesebben kirándulással és a baráti beszélgetésekkel tölti.

"Felüdülés ilyen sokféle pozitív, innovatív emberrel együtt lenni, találkozni! És itt a mosoly ragadós! Ajánlom mindenkinek, aki még nem tudja, hogy lehet boldogan, elégedetten élni 60 felett is!"

Tokovics Klára

Kapcsolódó hírek

Barátság határok nélkül

Barátság határok nélkül

Népes delegációval a városunkban járt a kecskeméti nyugdíjas szövetség meghívása révén a Nagyszalontai Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetsége. Ennek keretében egy kis szakmai konferencia is megrendezésre került, amelyen a CédrusNet Kecskemét Program is bemutatkozási...

bővebben

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Kápolna utca 24.
Kecskemét
6000

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 326 045
Email címünk
kapcsolat
@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket