fbpx

Félidőben jár az Időslátogató képzésünk 

Szerző: 2024. jún 28.Időslátogató képzés

A szokásos módon, önismerettel kezdődött Időslátogató képzésünk 2024. június 24-én.

A mentálhigiénés végzettségű tréner által vezetett napon a hallgatók megfogalmazták az időslátogatói szereppel kapcsolatos elképzeléseiket, beszéltek a határok fontosságáról és az asszertív kommunikációról valamint,  nem utolsó sorban, megismerkedtek egymással.  

A második napon rendőr előadónk azokról a bűnesetekről beszélt, melyeknek gyakori célpontjai az idősek, és a megelőzés lehetséges módjait is megmutatta a leendő Időslátogatóknak.  

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálatának vezetője bemutatta a szolgálatuk működési egységeit és azok feladatköreit. Ezen információk birtokában az időslátogatók információval segíthetik a családokat szükség esetén.  

Délután “Demencia a hétköznapokban” címmel hallhattak nagyon értékes előadást a résztvevők. A demencia természetét megismerve megfelelő hozzáállással segíthetik a demens időseket.  

A harmadik nap az idősek egészségéről és gyakori megbetegedéseiről szólt. Háziorvos előadónk töretlen lelkesedéssel adta át tudását a hallgatóknak, akik az újraélesztést is gyakorolhatták. A képzés az időskori pszichés állapotok, folyamatok megismerésével folytatódik. 

#cédrusnetkecskemét #időslátogatóképzés #aktívidősödés #időslátogatás

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV