fbpx

Felnőttek szakképzési lehetőségei 

Szerző: 2023. máj 24.Második karrier

Az élethosszig tartó tanulás különféle formái, például egy új szakma elsajátítása, remek lehetőséget kínálnak elménk felfrissítésére. Hogy hogyan tanulhatunk szakmát akár ingyenesen is felnőttként, sokakat érdekelt a közösségünkből, ezért meghívtuk a Kecskeméti Szakképzési Centrum egyik vezetőjét, aki mesélt a lehetőségekről. 

A tanulásnak számtalan formája létezik. Manapság tanulhatunk online vagy iskolapadban ülve, közösségben vagy egyedül, autodidakta módon, vagy szervezett keretek között. Az élethosszigtartó tanulás nemcsak a tudásunk bővítésében segít, hanem a hosszú távú egészségünkre is kimagasló hatással van. További hozadéka, hogy a tanulás által megvalósíthatjuk a régóta dédelgetett álmainkat, új képességeket szerezhetünk, kreativitásunkat is fejleszthetjük, és mindeközben frissen tartjuk agyunkat. 

Sokan nem tudják, hogy felnőttként is szerezhetünk szakmát térítésmentesen.  
Hogy tisztábban lássuk a felnőttképzési lehetőségeket, meghívtuk Bálint Istvánt, a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakképzési vezetőjét, aki a CédrusNet Kecskemét Program udvarán beszélt a szakképzési rendszer felépítéséről, a szakképzés formáiról és folyamatáról.

Előadásából megtudtuk, hogy a szakképzés átszervezését (2020) követően két szakma és egy szakképesítés elsajátítására illetve megszerzésére van lehetőség ingyenesen az állami fenntartású szakképzési intézményekben. Előadónk megmutatta azokat a weboldalakat, ahol tájékozódhatunk az aktuális szakmákról, képzésekről, és javasolta, hogy a kiválasztott képzés oldalán jelezzük érdeklődésünket a szervezők felé, mert megfelelő számú érdeklődés esetén folyamatosan indítják a képzéseket. 

István azért, hogy a jelenlévőket tanulásra biztassa elmondta, hogy 70 év feletti diákja is van a Szakképzési Centrumnak. Az életkor tehát igazán nem akadálya annak, hogy  felfedezzük azokat a területeket, amelyek mindig is érdekeltek. Egy új szakma tanulása, izgalmas lehetőségekkel teli új fejezetet nyithat az életünkben. 

Tanulásra fel! 😊 

Választható szakmák: https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak 

Kecskeméti képzések: https://kecskemetifelnottkepzes.hu 

Kövess minket:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet


► YouTube: CédrusNet Kecskemét Program


#élethosszigtartótanulás #szakképzés #kecskemétiszakképzésicentrum #kszc #kecskemétifelnőttképzés #felnőttképzés #cédrusnetkecskemét

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV