fbpx

Felnőttek szakképzési lehetőségei 

Szerző: 2023. máj 24.Második karrier

Az élethosszig tartó tanulás különféle formái, például egy új szakma elsajátítása, remek lehetőséget kínálnak elménk felfrissítésére. Hogy hogyan tanulhatunk szakmát akár ingyenesen is felnőttként, sokakat érdekelt a közösségünkből, ezért meghívtuk a Kecskeméti Szakképzési Centrum egyik vezetőjét, aki mesélt a lehetőségekről. 

A tanulásnak számtalan formája létezik. Manapság tanulhatunk online vagy iskolapadban ülve, közösségben vagy egyedül, autodidakta módon, vagy szervezett keretek között. Az élethosszigtartó tanulás nemcsak a tudásunk bővítésében segít, hanem a hosszú távú egészségünkre is kimagasló hatással van. További hozadéka, hogy a tanulás által megvalósíthatjuk a régóta dédelgetett álmainkat, új képességeket szerezhetünk, kreativitásunkat is fejleszthetjük, és mindeközben frissen tartjuk agyunkat. 

Sokan nem tudják, hogy felnőttként is szerezhetünk szakmát térítésmentesen.  
Hogy tisztábban lássuk a felnőttképzési lehetőségeket, meghívtuk Bálint Istvánt, a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakképzési vezetőjét, aki a CédrusNet Kecskemét Program udvarán beszélt a szakképzési rendszer felépítéséről, a szakképzés formáiról és folyamatáról.

Előadásából megtudtuk, hogy a szakképzés átszervezését (2020) követően két szakma és egy szakképesítés elsajátítására illetve megszerzésére van lehetőség ingyenesen az állami fenntartású szakképzési intézményekben. Előadónk megmutatta azokat a weboldalakat, ahol tájékozódhatunk az aktuális szakmákról, képzésekről, és javasolta, hogy a kiválasztott képzés oldalán jelezzük érdeklődésünket a szervezők felé, mert megfelelő számú érdeklődés esetén folyamatosan indítják a képzéseket. 

István azért, hogy a jelenlévőket tanulásra biztassa elmondta, hogy 70 év feletti diákja is van a Szakképzési Centrumnak. Az életkor tehát igazán nem akadálya annak, hogy  felfedezzük azokat a területeket, amelyek mindig is érdekeltek. Egy új szakma tanulása, izgalmas lehetőségekkel teli új fejezetet nyithat az életünkben. 

Tanulásra fel! 😊 

Választható szakmák: https://ikk.hu/szakmakartyak/szakmak 

Kecskeméti képzések: https://kecskemetifelnottkepzes.hu 

Kövess minket:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet


► YouTube: CédrusNet Kecskemét Program


#élethosszigtartótanulás #szakképzés #kecskemétiszakképzésicentrum #kszc #kecskemétifelnőttképzés #felnőttképzés #cédrusnetkecskemét

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV