fbpx

Adatszobrászat a Hírös Szenior Egyetemen

Szerző: 2023. máj 19.Hírös Szenior Egyetem

Milyen tudományág foglalkozik az adatok alakformálásával, az adatok szórabírásával, az adatok mögött meghúzódó üzenetek, történetek, rejtett mintázatok megjelenítésével?

Ezt tudhattuk meg Minkó Mihály (MOME, Budapest) kiváló előadásából a Hírös Szenior Egyetem legutóbbi rendezvényén.

Az adatok korában élünk, lassan bele is fulladunk az információk tengerébe. Az adatvizualizáció abban segít, hogy grafikus eszközökkel az adatokból kinyert információkat világosan, áttekinthető, gyorsan megérthető módon elénk tárja. Erről a ma már nélkülözhetetlen új területről hallhatunk izgalmas előadást Magyarország egyik legnagyobb gyakorlattal rendelkező szakemberétől.

Bemutatásra került az adatvizualizáció történetisége (pl. már az 1800-as évektől használunk kördiagramot), a négy nagy adatvizualizációs csoport sok-sok izgalmas példával, szakirodalmi ajánlóval. Megismerhettünk egy konkrét projektet is, amiben másfél éven keresztül dolgozták fel egy kiállításra kerülő adatvizuális installációban Petőfi Sándornak a műveiben, levelezésében megjelenő személyes kapcsolatokat. 

Aki nem tudott jelen lenni, számukra a Kecskeméti Televízió által rögzített felvételét hamarosan elérhetővé tesszük a CédrusNet Kecskemét Program honlapján és YouTube csatornáján.

Két hét múlva zárjuk a Szenior Egyetem tavaszi szemeszterét, ahol rendhagyó módon, Neumann Jánosról, a 20. század egyik legfontosabb személyiségéről készített filmet vetítjük le, illetve utána a rendezővel, Dénes Gáborral lehet majd kötetlenül beszélgetni Neumannról, a filmről.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt tehát május 31-én a Hírös Szenior Egyetemen!

Kövess minket:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

► YouTube: CédrusNet Kecskemét Program


#hírösszenioregyetem #korbarátegyetem #minkómihály #adatvizualizáció #nje #kecskemétegyetem #cédrusnetkecskemét #szeniortanulás #petőfisándor #petőfi

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV