fbpx

Erasmus+ Inspirer projekt ismertetője

Szerző: 2022. nov 5.CédrusNet Iroda

Befogadóbb munkakörnyezet idősebb munkavállalók számára

Ez év tavaszán egy online rendezvényen ismerhettük meg az Erasmus+ által finanszírozott INSPIRER projektet, amely olyan terület támogatását tűzte ki célul, mely a CédrusNet Kecskemét Program számára is fontos: innovatív és integrált megközelítések révén az egyenlőség és a munkahelyi sokszínűség a fiatalabb és idősebb generációkat egyaránt foglalkoztató vállalatok számára. A projekt akkor még a fejlesztés szakaszában volt. Most viszont elérkezett a tesztelési szakasz, így elérhetővé váltak a felületek a nagyközönség számára is. 

Az európai társadalom elöregedésének következtében a nyugdíjkorhatár sok országban folyamatosan emelkedik. Mára a legfiatalabb és a legidősebb munkavállalók közötti korkülönbség akár az 50 évet is elérheti. A munkaerő kor szerinti összetétele emiatt egyre változatosabb, márpedig a változatosság, vagyis a különböző készségek és megközelítések együttes jelenléte alapvetően pozitív hatással van a vállalatok működésére, mely hatásokról már korábban is írtunk. Ugyanakkor a változatosság munkahelyi kezelése kihívást is jelent, mivel az egyes korcsoportok csak rájuk jellemző speciális igényekkel és kompetenciákkal rendelkeznek. Ahhoz, hogy a változatosság képviselte értékeket a vállalat javára lehessen fordítani, a vezetőségnek és a HR-vezetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a vegyes korosztályú kollektívákban hogyan javítható a kommunikáció és az együttműködés. A nemzetközi Erasmus+ INSPIRER projekt ennek a feladatnak a megoldására jött létre. 

A projekt célja az, hogy innovatív és integrált megközelítéseken keresztül előmozdítsa az egyenlőséget és a sokszínűséget a munkahelyeken, a fiatalabb és idősebb generációkat egyaránt foglalkoztató vállalatok számára. Az INSPIRER vállalatok, szervezetek, vezetők és munkavállalók számára biztosítja a szükséges eszközöket ahhoz, hogy megszüntessék az életkori diszkriminációt és a munkahelyi szegregációt, valamint pozitív és befogadó munkakörnyezetet teremtsenek az idősebb generáció(k) számára. Az INSPIRER projektnek három innovatív kimenete van, melyek online felületei jelenleg a tesztelési szakaszban vannak, de regisztrációt követően már látogathatók, használhatók. 

Ezek a kimenetek a következők: 

  1. Képzési anyag a többgenerációs munkakultúra fejlesztése érdekében a munkahelyeken 

Az e-learning képzés a vállalati vezetőségnek, kiemelten a HR vezetőknek szól. Hasznos információkat és képzést nyújt azokról az elemekről és irányelvekről, amelyeket végre kell hajtani annak érdekében, hogy a vállalatok kihasználhassák a munkahelyi többgenerációs kultúra támogatásában rejlő teljes potenciált. 

Főbb modulok:  

1. modul: Sokszínűség és befogadás  

2. modul: Sokgenerációs csapatok irányítása

3. modul: Generációs sajátságok

4. modul: A sokgenerációs munkaerő lehetőségeinek kihasználása tanulással és fejlesztéssel  

5. modul: A szakadékok áthidalása: Kommunikáció a sokgenerációs munkaerővel 

Regisztráció után itt (https://e-trainingcentre.gr/login/index.php) lehet hozzáférni a tananyaghoz.   

2. 360o-os értékelő eszköz a többgenerációs munkakultúra számár

Az eszköz holisztikus megközelítést biztosít a vállalati kultúra felméréséhez. Támogatni kívánja a vállalati vezetőket és mind az 55 év feletti és fiatalabb alkalmazottakat abban, hogy mérjék azokat az elemeket, amelyek a többgenerációs munkahelyet alkotják. A végén javaslatokat és tippeket ad arra vonatkozóan, hogy az egyes felek milyen lépéseket tudnak tenni a generációk közötti együttműködés hatékonyságának fokozása érdekében. A felület itt érhető el: https://inspirerv2.cfserver3.net/

3. Nemzedékek közötti (akár kétirányú) mentorálás 

A projektben kialakítottak egy online mentor platformot (https://mentoring.e-trainingcentre.gr), ahol a fordított mentorálási módszer segítségével az idősebb munkavállalók profitálhatnak a fiatalabbak digitális készségekkel kapcsolatos szakértelméből, a fiatalabbak pedig betekintést kapnak a kommunikációba és más szükséges készségekbe. 

A felületek használatához regisztráció szükséges.

Az INSPIRER projektről további információ a projekt weboldalán (https://inclusiveworkplace.eu)  található, illetve a magyarországi projekt partnertől kapható: Kövesd Andrea (andrea.kovesd@trebag.hu). 

Köszönjük a cikk alapjául szolgáló anyagot Kövesd Andreának!

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV