fbpx

Ünnepségre vártuk a CédrusNet Kecskemét Program önkénteseit

Szerző: 2023. dec 6.CédrusNet Iroda

A 2021-es, hagyományteremtő Önkéntesek ünnepe után már második alkalommal vártuk ünnepségre a CédrusNet Kecskemét Program önkénteseit 2023. december 5-én. Az ENSZ ugyanis ezt a napot jelölte ki 1987-ben az önkéntesek nemzetközi napjának. Közösségünk aktív önkéntes tagjainak a mai ünnepség keretén belül köszöntük meg azt a sok időt és energiát, amellyel szolgálták Kecskemét város társadalmát. A 63 díjazottból 44-en tudták ma átvenni oklevelüket és ajándékaikat. 

Az ünnepség Pál Attila előadásával kezdődött. A művész úr akapella énekét az ünneppel kapcsolatos gondolatok felolvasása követte. A rövid idézetek között saját – az ünnephez kötődő – történeteket is hallhattunk Pál Attilától. Ezután Engert Jakabné alpolgármester asszony köszöntötte a jelenlévőket. Beszédét szó szerint idézzük: 

“Nagy örömmel és tisztelettel köszöntök mindenkit Kecskemét városvezetése nevében az Önkéntesség Világnapja alkalmából! Az önkéntesség ereje mindannyiunk számára közös köteléket jelent. Ezzel az erővel rendelkező közösségek pedig elengedhetetlenek városunk fejlődése és összetartása szempontjából. Különleges ünnepre gyűltünk ma össze, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik a CédrusNet csapatához tartozva, kiemelkedően aktívak és elkötelezettek az önkéntes munkában. 

Az aktív idősödés fontosságát felismerve Kecskemét 2018-ban egyedülálló társadalmi innovációs kísérletbe kezdett: útjára indította a CédrusNet Kecskemét Programot. Ma, több mint öt év távlatából nagy örömmel látom, hogy a kezdeményezés példaértékű az országban és népszerű városunkban. Hálás szívvel köszönöm meg a program minden dolgozójának az áldozatos munkáját! 

Nagy öröm látni, hogy a CédrusNet tagjai egy olyan különleges csapatot alkotnak, akik az önzetlen szolgálat és a közösségi összefogás szellemében járnak elől. Mára Kecskeméten az aktív idősödés nem csak egy kifejezés, hanem egy életforma. A CédrusNet közösségének köszönhetően pedig jól láthatóvá vált, hogy az idősebb korosztály tagjai milyen gazdag tapasztalatokat, tudást és szeretetet osztanak meg velünk. 

A CédrusNet mára nem csak egy program, nem csak egy önkéntességi szerveződés, hanem egy család is, ahol minden tag számít, és mindenki hozzájárul a közös cél eléréséhez. Mert ebben a közösségben az önkéntesség nem csak egy tevékenység, hanem egy életstílus. 

A HírösNagyik és az Időslátogatók, vagy a Halló, itt vagyok! szolgálat munkatársai kiemelkedő példák az önkéntesség hatalmára és fontosságára. Az ő munkájuk generációk széles skálájának életét gazdagítja, és ezen túl az egész város számára inspiráció. A CédrusNet Program mára szerves alkotója városunk gazdag kulturális és szociális szövetének. Kecskemét városvezetése büszke arra, hogy egy ilyen elkötelezett és lelkes közösség működését segítheti. 

Az önkéntesség érték, amit nem lehet pénzben kifejezni, de melynek hatása városunk teljes közösségének a szívéig hatol. Köszönöm mindazoknak, akik részt vesznek az önkéntesség nagy művészetében, akik nap mint nap önzetlenül szolgálják a közösséget! Külön köszönet azoknak, akik a CédrusNet legaktívabb tagjai. Legyen a mai önkétesség ünnepe egyúttal az összetartozás, az emberség és az aktív idősödés ünnepe is! 

Gratulálok minden díjazottnak!” 

Molnár Szilárd, a CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője is köszöntötte a jelenlévőket. „Számos elismerést kap a kecskeméti CédrusNet Program, ami természetesen csak azért lehetséges, mert van a városban egy aktív szenior korosztály vagy a szenioroknak van egy aktív kemény magja. 

Gyakran hangsúlyozzuk, hogy a hosszú életre való felkészülés egyben egy kultúraváltás is napjainkban, hiszen nincsenek kész modelljeink, intézményeink, szokásaink arra vonatkozóan, mit és hogyan is tegyünk annak érdekében, hogy aktívak, szellemileg és fizikailag minél tovább fittek maradjunk. 

Ez egy közös kísérlet, amiben döntő mértékben a város szeniorjaira tudunk csak támaszkodni. Ez egy közös tanulás, ami néha együtt jár nehézségekkel, de kérjük, továbbra is segítsétek ezt a közös ügyet.” 

A köszöntők után az M. Bodon Pál Zeneiskola tanárnője, Nemes Dóra és tanítványa, Csukás Barna zongorajátékát élvezhettük. Ezután következett az oklevelek és ajándékok átadása, melyet megszakítva Gödény Anikó szórakoztatta énekével a közönséget. Gyémánt fokozatú önkénteseink, Kovácsné Tóth Ibolya, Orováné Rávai Mária, Simon Manka és Tokovics Klára élen járnak a közösségszervezésben és többek között olyan tevékenységekben vettek részt, mint az Erdőpark fáinak ültetése, öntözése, gondozása, a Halló Itt vagyok! szolgálat, vagy az ukrán menekültek ellátása, adományok gyűjtése. Arany fokozatú önkénteseink ugyancsak aktívan részt vettek ezekben a tevékenységekben. Számtalan városi és civil rendezvényen is számíthattunk önkénteseink segítségére, melyet ez úton is köszönünk!

Hálásak vagyunk közösségünk minden tagjának, aki valamilyen területen önkéntes tevékenységet végez! 

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#cédrusnetkecskemét #kecskemét #széchenyiistvánközösségiház #szik #önkéntesség #önkéntesekünnepe

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV