fbpx

Lezárult a 2023. évi Hírös Szenior Egyetem

Szerző: 2023. dec 5.Hírös Szenior Egyetem

A Világgazdasági Fórum (WEF) becslése szerint 2025-re a jelenleg dolgozók felének új készségeket és képességeket kell elsajátítania vagy megújítania. Az önmenedzselés új készségei jelennek meg, amelyekkel sokkal nagyobb eséllyel lehet elhelyezkedni. Ilyenek például az aktív tanulás, az ellenálló képesség, a stressztűrés és a rugalmasság.

A CédrusNet Kecskemét Program határozott álláspontja, hogy csak az emberi tőke beruházásokkal védhetők ki az idősödő társadalom kedvezőtlen hatásai. Ez növeli a korosztályban a hasznosságélményt és szerintünk így az egészségben eltöltött évek számát is. Ebben az összefüggésben tartjuk kiemelt programunknak a korbarát címmel rendelkező Neumann János Egyetemmel való együttműködésünket, benne a Hírös Szenior Egyetemi programsorozatot.

Idén is kéthetente 50-90 szenior hallgató töltötte meg az egyetem modern előadóit. Ezúton is nagyon köszönjük az aktív részvételt, érdeklődést a Hírös Szenior Egyetem előadásai iránt! Köszönjük a Kecskeméti Televízió támogatását is, hiszen így az előadások felvételeit közzé tudjuk tenni honlapunkon, YouTube csatornánkon is.

2023-ban összesen 14 kiváló előadást hallgathattunk meg. Köszönjük előadóinknak a rengeteg értékes tudást, új gondolatot!

Megtisztelő, hogy a Szenior Egyetem is be tudott kapcsolódni a Neumann János emlékévbe, annak kecskeméti rendezvényeibe. Köszönjük az egyetemnek, hogy egyéb rendezvényeikre is meghívást kaptunk, kapunk!

Nem csak a Hírös Szenior Egyetem előadásai értek véget 2023-ban, hanem a szeniorok számára lezárult a tanév őszi szemesztere is. Az Egyetem – a Korbarát Egyetemek nemzetközi hálózatának tagjaként – már 2022 szeptembere óta megnyitja bizonyos kurzusait a szenior érdeklődők irányába, akik ingyenesen bekapcsolódhatnak az egyetemi előadásokba, szemináriumokba. A kezdeményezés célja az volt, hogy összekapcsoljuk a generációk tapasztalatait, lehetőséget teremtve a tudás- és tapasztalatcserére. A résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy heti rendszerességgel részt vegyenek egyetemi órákon a különböző szakterületeken. A legnépszerűbbek az európai uniós ismeretek, filozófia, gazdaságtörténet és a természeti erőforrások kurzusok voltak. Az egyetem oktatóinak tapasztalatai alapján a szenior hallgatók nemcsak rendszeres résztvevői voltak az egyetemi előadásoknak, de az ismeretek elmélyítése érdekében érdeklődésük a tananyagokra, óravázlatokra és a szakirodalomra is kiterjedt.

A Neumann János Egyetem programjában fontos elemként jelenik meg az aktív idősödés támogatása, valamint az intergenerációs tudástranszfer. Országosan is példaértékű kezdeményezésünkkel szeretnénk a társadalmi összetartozást és az egymástól való tanulási lehetőségeket erősíteni. Bízunk benne, hogy ez a kezdeményezés segít abban, hogy a különböző generációk megbecsüljék és tiszteljék egymás tudását, tapasztalatait!

Fótok: Simon Szabolcs

További cikk: https://keol.hu/kecskemet-bacs/szeniorok-evzaroja-a-neumann-janos-egyetemen

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#cédrusnetkecskemét #neumannjánosegyetem #nje #szenioregyetem #hírösszenioregyetem #aktívidősődés

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV