fbpx

Újabb HírösNagyikat köszöntöttünk

Szerző: 2023. jún 1.HírösNagyi képzés

Immáron hatodik alkalommal osztottunk tanúsítványt a frissen végzett HírösNagyiknak a CédrusNet Kecskemét Programban. Két héttel ezelőtt különböző célokkal, különböző motivációval léptek be a 6. HírösNagyi képzés résztvevői a CédrusNet Kecskemét Program kapuján. Van, aki hamarosan nagymama lesz, más friss dédnagymama, de olyan is akadt, aki tanulni szeretne, vagy még keresi az útját, de egy dolog közös volt bennük: érdeklődve várták a képzést, nyitottak voltak az új ismeretekre. 

Tanúsítvány átadással zárult a HírösNagyi képzés

A képzés 6 napja alatt önismereti tréner, gyógypedagógus, családterapeuta, fejlesztőpedagógus, vállalkozásfejlesztő szakember adta át tudásának azon szeletét a hallgatóknak, amely szükséges ahhoz, hogy felkészült pótnagymamaként segítsék a családokat a képzést elvégzők. Azzal, hogy a családok életét megkönnyítik, a társadalom egészére is hatással vannak a HírösNagyik. A felületes szemlélő csupán annyit lát a Nagyik munkájából, hogy gyermekekre vigyáznak. Igen, ez is a munkájuk része, de valójában nyugalmat, szabadidőt biztosítanak a szülőknek, türelmet, odafigyelést, gondoskodást nyújtanak a kicsiknek, amikor tartalmas, minőségi időt töltenek a gyermekekkel. Jelenlétüknek köszönhetően a családok kiegyensúlyozottabbá válhatnak, és a hatás továbbgyűrűzik, a társadalom egészét formálja. Az idősödők számára is sok hozadéka van a HírösNagyi létnek: aktivitást, szociális hálójuk bővítését, hasznosságélményt, testi-lelki-szellemi egészséget biztosít azzal, hogy kimozdulnak otthonról, gyermekekkel foglalkozhatnak, és mindemellett a jövedelmüket is kiegészíthetik. 

Hogyan képzeljünk el egy HírösNagyit? Ha egy modern Mary Poppinsra gondolunk, akinek tele van a táskája mindenféle varázslatos dologgal, nem járunk messze az igazságtól. Figyelem, törődés, nevetés, jó szó, finom házisütemény recept, de akár a só-liszt gyurma vagy az orrmosó sóoldat receptje is megtalálható a kelléktárában. Olyan pótnagymama, aki egy darab krumpliból is nyomdát tud varázsolni, egy sállal játszva is le tudja kötni a gyerekeket. A képzésnek köszönhetően tisztában van a kicsik testi-lelki-szellemi fejlődésének menetével, szükségleteikkel, felismeri az alapvető gyermekbetegségeket, és nem csak Pöttöm Pannáról, hanem Szotyiról, a robotkutyáról (ami a Digitális Tudásközpontban található) is tud mesélni a gyerekeknek. 

Amennyiben HírösNagyi segítségére lenne szüksége, vagy Ön is szívesen csatlakozna a Nagyikhoz, keressen minket elérhetőségeinken.

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Kápolna utca 24.
Kecskemét
6000

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 326 045
Email címünk
kapcsolat
@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV