fbpx

Újabb HírösNagyikat köszöntöttünk

Szerző: 2023. jún 1.HírösNagyi képzés

Immáron hatodik alkalommal osztottunk tanúsítványt a frissen végzett HírösNagyiknak a CédrusNet Kecskemét Programban. Két héttel ezelőtt különböző célokkal, különböző motivációval léptek be a 6. HírösNagyi képzés résztvevői a CédrusNet Kecskemét Program kapuján. Van, aki hamarosan nagymama lesz, más friss dédnagymama, de olyan is akadt, aki tanulni szeretne, vagy még keresi az útját, de egy dolog közös volt bennük: érdeklődve várták a képzést, nyitottak voltak az új ismeretekre. 

Tanúsítvány átadással zárult a HírösNagyi képzés

A képzés 6 napja alatt önismereti tréner, gyógypedagógus, családterapeuta, fejlesztőpedagógus, vállalkozásfejlesztő szakember adta át tudásának azon szeletét a hallgatóknak, amely szükséges ahhoz, hogy felkészült pótnagymamaként segítsék a családokat a képzést elvégzők. Azzal, hogy a családok életét megkönnyítik, a társadalom egészére is hatással vannak a HírösNagyik. A felületes szemlélő csupán annyit lát a Nagyik munkájából, hogy gyermekekre vigyáznak. Igen, ez is a munkájuk része, de valójában nyugalmat, szabadidőt biztosítanak a szülőknek, türelmet, odafigyelést, gondoskodást nyújtanak a kicsiknek, amikor tartalmas, minőségi időt töltenek a gyermekekkel. Jelenlétüknek köszönhetően a családok kiegyensúlyozottabbá válhatnak, és a hatás továbbgyűrűzik, a társadalom egészét formálja. Az idősödők számára is sok hozadéka van a HírösNagyi létnek: aktivitást, szociális hálójuk bővítését, hasznosságélményt, testi-lelki-szellemi egészséget biztosít azzal, hogy kimozdulnak otthonról, gyermekekkel foglalkozhatnak, és mindemellett a jövedelmüket is kiegészíthetik. 

Hogyan képzeljünk el egy HírösNagyit? Ha egy modern Mary Poppinsra gondolunk, akinek tele van a táskája mindenféle varázslatos dologgal, nem járunk messze az igazságtól. Figyelem, törődés, nevetés, jó szó, finom házisütemény recept, de akár a só-liszt gyurma vagy az orrmosó sóoldat receptje is megtalálható a kelléktárában. Olyan pótnagymama, aki egy darab krumpliból is nyomdát tud varázsolni, egy sállal játszva is le tudja kötni a gyerekeket. A képzésnek köszönhetően tisztában van a kicsik testi-lelki-szellemi fejlődésének menetével, szükségleteikkel, felismeri az alapvető gyermekbetegségeket, és nem csak Pöttöm Pannáról, hanem Szotyiról, a robotkutyáról (ami a Digitális Tudásközpontban található) is tud mesélni a gyerekeknek. 

Amennyiben HírösNagyi segítségére lenne szüksége, vagy Ön is szívesen csatlakozna a Nagyikhoz, keressen minket elérhetőségeinken.

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV