fbpx

Séta Róma utcáin, búvárkodás a tengerben a Margaréta Otthonban!

Szerző: 2023. jún 1.CédrusNet Iroda

Fontos kísérletbe kezdett a CédrusNet Kecskemét Program és a Digitális Tudásközpont a Margaréta Otthon szakembereinek összefogásával. Napjaink digitális eszközei, megoldásai számos olyan lehetőséggel rendelkeznek, amelyek segítenek kimozdulni a fizikai és szellemi elszigetelődésből, amelyek segítségével a virtuális térben elutazhatunk a világ másik végébe.

Két VR szemüveggel látogattunk el a Margaréta Otthonba, ahol így több mint 25 bentlakó tehetett városi sétát Róma vagy Prága utcáin, nézhette meg a műemlékeket, gyönyörű tereket, a kirakatokat, az embereket, de a bátrabban elkalandoztak a svájci hegyekbe vagy a tenger mélyére teknősökkel úszni – nyilatkozta Molnár Szilárd, a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Mindez egy egészen új, felszabadító élményt nyújtott, ha kis időre is, de elfeledtette a fizikai korlátokat, felidézhette a fiatalkori élményeket. Ezekben nem is volt hiány, a bentlakók örömmel osztották meg régi emlékeiket a városokról, a kirándulásokról. Többen kiemelték, nem is gondolták reggel, hogy még aznap eljutnak idegen városokba, tájakra. „Gyönyörű volt a tengerpart, csodálatos volt a víz alatti látvány. Nagyon szép helyeken jártam.” „Voltam már Rómában, és most újra láttam, visszahozta a fiatalkoromat.” „Nagyon tetszett, jó volt, magamat nem láttam, de mintha ott lettem volna” – hangoztak el a délután folyamán.

A Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány üzemeltetésében működő Digitális Tudásközpont a továbbiakban is rendelkezésre áll ilyen kísérleti és akár rendszeres együttműködésekre, hiszen a digitális eszközeik nem csak a fiatalok számára hasznosak, ahogy ez a kiváló együttműködés, példa is mutatja. Júniusban újra kitelepülünk a Margaréta Otthonba, és persze keressük az újabb kreatív lehetőségeket az együttműködésre – tette hozzá Molnár Szilárd.

A CédrusNet Kecskemét Program közösségének tagjai, az Időslátogatók pedig önkéntes munkát végeznek az otthonban, minőségi, társas időt biztosítanak a bentlakók számára. Erre a nagyon fontos tevékenyégre változatlanul szükség van, így kérjük, jelentkezzenek önkéntesnek, még akkor is, ha hetente csak pár órát tudnak erre fordítani. Segítsük közösen a nagyon idős városlakóinkat!

Tudj meg rólunk többet:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#cédrusnetkecskemét #digitálistudásközpontkecskemét #margarétaotthonkecskemét #VRszemüveg #digitálislehetőségek #időslátogatók


Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV