fbpx

Séta Róma utcáin, búvárkodás a tengerben a Margaréta Otthonban!

Szerző: 2023. jún 1.CédrusNet Iroda

Fontos kísérletbe kezdett a CédrusNet Kecskemét Program és a Digitális Tudásközpont a Margaréta Otthon szakembereinek összefogásával. Napjaink digitális eszközei, megoldásai számos olyan lehetőséggel rendelkeznek, amelyek segítenek kimozdulni a fizikai és szellemi elszigetelődésből, amelyek segítségével a virtuális térben elutazhatunk a világ másik végébe.

Két VR szemüveggel látogattunk el a Margaréta Otthonba, ahol így több mint 25 bentlakó tehetett városi sétát Róma vagy Prága utcáin, nézhette meg a műemlékeket, gyönyörű tereket, a kirakatokat, az embereket, de a bátrabban elkalandoztak a svájci hegyekbe vagy a tenger mélyére teknősökkel úszni – nyilatkozta Molnár Szilárd, a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Mindez egy egészen új, felszabadító élményt nyújtott, ha kis időre is, de elfeledtette a fizikai korlátokat, felidézhette a fiatalkori élményeket. Ezekben nem is volt hiány, a bentlakók örömmel osztották meg régi emlékeiket a városokról, a kirándulásokról. Többen kiemelték, nem is gondolták reggel, hogy még aznap eljutnak idegen városokba, tájakra. „Gyönyörű volt a tengerpart, csodálatos volt a víz alatti látvány. Nagyon szép helyeken jártam.” „Voltam már Rómában, és most újra láttam, visszahozta a fiatalkoromat.” „Nagyon tetszett, jó volt, magamat nem láttam, de mintha ott lettem volna” – hangoztak el a délután folyamán.

A Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány üzemeltetésében működő Digitális Tudásközpont a továbbiakban is rendelkezésre áll ilyen kísérleti és akár rendszeres együttműködésekre, hiszen a digitális eszközeik nem csak a fiatalok számára hasznosak, ahogy ez a kiváló együttműködés, példa is mutatja. Júniusban újra kitelepülünk a Margaréta Otthonba, és persze keressük az újabb kreatív lehetőségeket az együttműködésre – tette hozzá Molnár Szilárd.

A CédrusNet Kecskemét Program közösségének tagjai, az Időslátogatók pedig önkéntes munkát végeznek az otthonban, minőségi, társas időt biztosítanak a bentlakók számára. Erre a nagyon fontos tevékenyégre változatlanul szükség van, így kérjük, jelentkezzenek önkéntesnek, még akkor is, ha hetente csak pár órát tudnak erre fordítani. Segítsük közösen a nagyon idős városlakóinkat!

Tudj meg rólunk többet:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#cédrusnetkecskemét #digitálistudásközpontkecskemét #margarétaotthonkecskemét #VRszemüveg #digitálislehetőségek #időslátogatók


Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV