fbpx

Pályaorientációs képességmérés 50 év felettieknek 

Szerző: 2024. márc 28.Második karrier

A Második karrier programunkhoz kapcsolódóan a Cédrusnet Kecskemét és a PractiWork közös pilot projektjeként pályaorientációs képességmérést és tanácsadást végeztünk az érdeklődők körében. 

Az előzetes felméréseink alapján azok az 50 év körüli munkavállalók, akik pályamódosítást terveznek, bizonytalanok a jövőjüket illetően, segítségre és útmutatásra szorulnak a gyorsan változó munkaerőpiac, a létező szakmák és lehetőségek rengetegében. A karrierváltásuk fő okaként a kiégést, az érdeklődési területek változását, továbbá a tanulás és fejlődés iránti igényt jelölték meg, az anyagi megfontolás másodlagosnak bizonyult. Abban nagy volt az egyetértés, hogy új ismereteket, készségeket, akár szakmát is szükséges szerezniük a sikeres váltás érdekében. A legvonzóbb tevékenységnek az adminisztráció mutatkozott, ezen belül az állami- és közszféra, az autóipar, valamint az egészségügyi és szociális szektor hasonló népszerűségnek örvendett.  

Mindazonáltal a résztvevők szerették volna tudni, hogy a jelenlegi tudásuk és kompetenciáik egy nemzetközileg is elismert, szakértők által kidolgozott adatbázis alapján megegyeznek-e azzal, amit ők gondolnak magukról, vagy akár egy ilyen sokrétű mérés során sikerül önmagukat is meglepniük. Ehhez a top 100 magyar találmány közé is bekerült PractiWork egyedi és innovatív módszerét hívtuk segítségül.  

A PractiWork rendszer az egyének értékelésének átfogó és kifinomult eszköze, amely három kulcsfontosságú összetevőt tartalmaz. Ezek együttesen holisztikus képet adnak a résztvevők képességeiről, személyiségéről és munkával kapcsolatos érdeklődéséről. A komponensek jól megalapozott pszichológiai elméleteken alapulnak, ami növeli az értékelési folyamat megbízhatóságát és érvényességét. 

Az elsődleges visszajelzések szerint, a mérésben közreműködők túlnyomórészt tisztában voltak az adottságaikkal, mindamellett egyetértettek abban, hogy nagy kihívás volt számukra ez a komplex felmérés, érdekesnek és izgalmasnak tartották ezeket az összetett feladatsorokat a kognitív és logikai képességek, matematikai és olvasásértési készségek, ügyesség és finommotoros készségek, valamint a monotóniatűrés, személyiségvonások és jellemzők tekintetében teljesíteni. A kb. 2 és fél órás vizsgálat végén mindenki megkapta az egyéni kiértékelését az okoseszközére, ami 4 nyomtatott oldalnak megfelelő terjedelemben jellemzi a résztvevőket személyiségjegyeik alapján, továbbá azt is leírja, hogy a program adatbázisában szereplő több mint 700 szakma közül számukra melyik a leginkább testhezálló. Ezt követően az eredményeket szakértő segítségével elemezték ki, mialatt a felmerülő kérdések is megválaszolásra kerültek. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a felmérés minden érintett számára igazán példaértékű és innovatív volt, dolgozunk a további együttműködés lehetőségein, hogy a tapasztalatokat a lehető leghatékonyabban tudjuk a későbbiekben kamatoztatni, és akár “jó gyakorlatként” definiálni. 

Második karrier programunkat hamarosan a témához kapcsolódó workshopokkal folytatjuk. 

További információk a Cédrusnet Kecskemét Program honlapján Második karrier témakör alatt, valamint a PractiWork weboldalán találhatók. 

#másodikkarrier #cédrusnetkecskemét #practiwork #pályaorientáció #képességmérés #karrierváltás

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV