fbpx

Nagy érdeklődés a Második Karrier szakmai nyílt napja iránt  

Szerző: 2024. febr 29.Második karrier

Nagy örömünkre szolgált, hogy a Második Karrier szakmai nyílt napján megjelent érdeklődők számára színvonalas és számos hasznos új információban gazdag programot tarthattunk.  

Molnár Szilárd a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány kuratóriumi elnöke és a CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője bevezetőjében szociológiai szempontból tárta az érdeklődők elé a statisztikai adatokkal alátámasztott idősödéssel kapcsolatos tényeket. Ezekből világosan látszik, hogy éles attitűdváltásra van szükség mind munkáltatói mind munkavállalói oldalon. 2030-ig a legtöbb európai országban akár 55% lehet az 50 év feletti munkavállalók aránya, ezért is tartjuk annyira fontosnak, hogy hiteles és hasznos információkkal és tudással vértezzük fel őket ezekben a kérdésekben. 

Gödény Anikó Második Karrierért felelős koordinátor a résztvevőknek a programunk által kínált lehetőségekről beszélt, többek között elsőként regisztrálhattak egy pilot program keretében megvalósuló pályaorientációs képességfelmérésre, ugyanakkor a jövőben megrendezésre kerülő programokba is betekintést nyerhettek az érdeklődők. 

Tóthné Szappanos Anikó a Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának osztályvezetője elmondta, hogyan tudnak az álláskeresők segítségére lenni, személyes és online ügyintézéssel egyaránt. Önéletrajz és motivációs levél írása, tájékoztatás az aktuális munkaerőpiaci lehetőségekről, valamint gyárak látogatásával közvetlen kapcsolat a munkaadókkal mind-mind szolgáltatásaik között szerepel. 

Bálint István a Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési vezetője arról tájékoztatta a jelenlévőket hogyan alakult át a szakképzés rendszere, miért nincs már OKJ-s szakképesítés és mi lett helyette, továbbá, hogy állami szakképzési intézményben 1 szakképesítés és 2 szakma életkortól függetlenül bárki számára ingyenesen elérhető. 

Kanyuk Gitta a Neumann János Egyetem felnőttképzési koordinátora által többek között olyan egyedülálló képzésekről is tudomást szerezhettek a résztvevők, amelyet azért indítanak mert a helyi munkaerőpiaci résztvevők nem találnak az adott szakmában jártas munkavállalót, mint például digitális térképelemző (térinformatika). De ezen kívül természetesen szóba került az egyetem teljes képzési rendszere az alapképzéstől a doktori képzésig. 

Az előadássorozat végén Schonerné Emődi Edit HR-szakember és business coach segítségével ismerhették fel a jelenlévők, hogy mennyire hasonló elakadások és tévhitek nehezítik a mindennapjaikat, hogyan lendülhetnek át ezeken és mennyi módja van annak, hogy igazán hasznos résztvevői legyünk munkahelyünknek és társadalmunknak. Továbbá igazán praktikus tippeket és útmutatásokat tudtunk meg az álláskeresés, az önéletrajz írás és az állásinterjún való megjelenés témaköreiben. 

Az előadások után szakembereink egyénileg is válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, emellett pedig VR szemüvegünkkel virtuális gyárlátogatásra is lehetőség nyílt, többek között a Tesla, a Toyota és a Coca Cola gyáregységeibe is betekintést nyerhettek a résztvevők. 

#másodikkarrier #szakmainap #kktk #cédrusnetkecskemét #nje #kecskemétiszakképzésicentrum #kecskemétijárásihivatal #karrierváltás

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV