fbpx

Már 101 HírösNagyi kapott tanúsítványt 

Szerző: 2024. márc 18.HírösNagyi képzés

Tíz HírösNagyi kapott március 13-án tanúsítványt a tavaszi képzésünk zárásaként és egyúttal fontos mérföldkőhöz is értünk: a 100. HírösNagyit köszönthettük közösségünkben. 

Rövidnek tűnik a három hét – ennyi idő alatt zajlik le a képzés -, de nagyon sok minden történt ez idő alatt. Volt aki kissé félénken, más magabiztosabban érkezett a felvételi beszélgetésre, első nap pedig kicsit tartva az ismeretlentől ültek le a hallgatók a körbe rendezett székekre, de gyorsan oldódott a légkör. Az ebédszünetben már úgy csevegtek, mintha évek óta ismernék egymást. De idézzük kicsit fel, hogy a kapcsolatok építésén túl – ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont, ha aktív idősödésről van szó – miről is szólt a képzés? 

Első nap önismereti szempontból járták körbe a nagyi szerepet a résztvevők. Ebben egy mentálhigiénés szakember segített olykor finom humorral, olykor bölcs kérdésekkel, gondolatokkal.  

Újra tanultak játszani egy fejlesztőpedagógussal, megismerték, hogy az egyes életkorokban hogyan tudják játékos tevékenységgel támogatni a rájuk bízott gyermekek fejlődését, milyen játékokkal tudják lekötni őket.  

Az Autizmus Centrum munkatársa gyógypedagógusként az autizmus spektrumzavar sokszínűségéről beszélt és ablakot nyitott az autizmussal érintettek speciális világára.  

Az online felületek biztonságos használatával kapcsolatban is hallhattak tippeket, kaptak útmutatást kolleganőnktől a leendő HírösNagyik.  

A Digitális Tudásközpontban megismerkedtek Szotyi kutyával és robot társaival és sok hasznos okos eszközzel.  

A harmadik napon gyermekorvos beszélt a gyermekek testi fejlődéséről, egészségéről, gyakori betegségeikről és az otthon is alkalmazható gyógyító praktikákról. 

Ezután egy már gyakorló HírösNagyi mesélt a tapasztalatairól és válaszolta meg a felmerülő kérdéseket.  

Családterapeuta, gyógypedagógus előadónk a gyermekek érzelmi szükségeteiről, a modern családokról, a nevelési stílusokról tartott előadást, ezután pszichológus előadónk a viselkedési zavarokról és azok lehetséges okairól és az empátia, a nyitott, pozitív hozzáállás és a rugalmasság fontosságáról beszélt. 

Az utolsó képzési nap fő témája pedig az érvényesülés volt. Jó pár ötletet kaptak a résztvevők vállalkozásfejlesztő előadónktól arra vonatkozóan, hogy hogyan tudassák a környezetükkel, hogy szívesen vállalnak feladatot HírösNagyiként. 

A 6 nap alatt tehát számos kiváló szakember adta át tudásának azon szeletét, amely szükséges ahhoz, hogy felkészült nagymamaként, pótnagyiként segítsék a képzés résztvevői a családokat.  

Ha minden kérdésükre nem is kaptak esetleg választ a hallgatók az idő rövidsége miatt, útmutatást, térképet kaptak, hogy merre induljanak tovább a válaszokért. Kívánjuk, hogy a gyakorlatban is alkalmazni tudják a tanultakat és hogy az itt szövődött ismeretségek tovább mélyüljenek. Szeretettel várjuk vissza a frissen végzett HírösNagyikat továbbképzéseinkre, programjainkra és a júliusban megrendezésre kerülő HírösNagyi találkozóra! 

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#kecskemét #cédrusnetkecskemét #széchenyiváros #hírösnagyi #aktívidősödés #társadalmihasznosság

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV