fbpx

Magánügyek intézése munkaidőben? Lehetséges!

Szerző: 2021. jún 10.CédrusNet Iroda, Családtitkár képzés

A munka-magánélet egyensúly elérésére mindenki törekszik, de sokszor billen ki a mérleg egyik, vagy másik irányba. Magánügyek munkaidőben történő intézése néha elkerülhetetlen, ugyanis bizonyos ügyfélszolgálatok, szakemberek munkaideje egybeesik a miénkkel. Munkáltatótól és munkakörtől függ, hogy milyen lehetőségeink vannak magánügyeink intézésére. Cikkükben ezt a kérdést járjuk körül és bemutatunk egy – más országokban már működő – megoldást. 

A munka és magánélet egyensúlya örökzöld téma. Mindenki törekszik rá, de kevesen képesek megvalósítani és hosszú távon fenntartani ezt az állapotot. Az egyensúly ugyanis korántsem konstans. Sokszor billen ki a mérleg egyik, vagy másik irányba. Arról többet beszélünk, ha a munka rendszeresen belenyúlik a kikapcsolódás, pihenés időszakába. De mi a helyzet akkor, ha sürgős családi ügyek várnak megoldásra napközben? 

Munkáltatótól és munkakörtől függ, hogy mennyire nézik el a magánügyek bonyolítását munkaidőben. Hogy muszáj néha magánügyeket intézni, az nem kérdés, ugyanis bizonyos ügyfélszolgálatok, szakemberek munkaideje egybeesik a miénkkel. Mit tehetünk ilyenkor? Ha rugalmas munkaidőben dolgozunk, egyszerűbb a helyzet, de akkor is be kell pótolnunk az elmaradt feladatokat. Fix munkaidő esetén a főnökünk jóindulatán és a cég kultúráján múlik, hogy van-e lehetőségünk magánügyek miatt távolmaradni. Ha ez nem járható út, akkor csak szabadságunk terhére tudjuk az ügyintézést megoldani, mégha egyébként rövid időről van is szó. 

Mi lehet a megoldás? Az USA-ban és Nyugat-Európa országaiban már bevett gyakorlat munkahelyi családtitkárok (business concierge) alkalmazása ezen probléma orvosolására. Ezekben az országokban ugyanis kimutatták, hogy egy munkavállaló alkalmanként akár 2,5 órát is eltölthet magánügyeinek intézésével. Továbbá felismerték, hogy az elintézetlen magánügyek rányomják bélyegüket a munkavégzés minőségére, a munkavállaló koncentrációs képességére és stressz szintjére. Mindezen hatások pedig negatívan befolyásolják a cég produktivitását, eredményeit. A munkahelyi családtitkárok feladata a munkavállalók tehermentesítése bizonyos magán feladatok intézésének átvállalásával. A feladatok köre rendkívül széles skálán mozog: bevásárlástól kezdve a szakember keresésig, születésnapi buli szervezésétől kezdve a gépkocsi szervizeltetéséig vagy kutyasétáltatásig számtalan ügyben számíthatnak a munkavállalók a családtitkár segítségére.  

A munkahelyi családtitkár szolgáltatás töretlen nemzetközi sikere arra inspirált minket, hogy megvizsgáljuk a szolgáltatás magyarországi bevezetésének lehetőségét. Elkezdtük kidolgozni a képzés és a szolgáltatás részleteit, erről hamarosan beszámolunk. 

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV