fbpx

Lélekkönnyítő beszélgetést tartottunk Időslátogatóknak 

Szerző: 2024. máj 7.Időslátogató képzés, Második karrier

Az Időslátogatók feladata egyszerűnek tűnhet a felületes szemlélő számára, hiszen “csak” időt töltenek az idősekkel: beszélgetnek vagy sétálnak velük, orvoshoz kísérik őket.  A gyakorlatban azonban az Időslátogató nem csak egyszerű beszélgetőtárs! Felkészületen érkezik, hogy hasznos és érdekes tevékenységekkel kösse le a segítséget kérő idős embert, és az együtt töltött idő alatt aktív jelenlétét, figyelmét “adja”.  

Az Időslátogatók részére szervezett lélek könnyítő beszélgetés során kiderült, hogy a sok-sok szép pillanat mellett bizony komoly dilemmákkal, nehézségekkel is szembesülnek nap, mint nap, akik Időslátogatóként vállalnak feladatot.  

Fontosnak tartjuk, hogy az aktív Időslátogatóknak legyen lehetőségük letenni terheiket, hiszen egy-egy nehezebben feldolgozható történés hatása kivetül a mindennapjaikra és befolyásolhatja az Időslátogatóként történő feladatvállalásukat. Ezért szerveztük számukra ezt az alkalmat is, melyen mentálhigiénés szakember vezetésével beszéltek olyan kérdésekről, mint a határok tartása, a szeretet megfelelő kimutatása, az érzelmi érintettség, a kompetencia határok, vagy a lelki önvédelem. Egyetértettek a résztvevők abban, hogy minden helyzet, minden ember más és más, de odafigyeléssel feltérképezhető, hogy milyen igényei vannak az idősnek, és hogy hogyan tudják őt a legmegfelelőbben – számára is komfortosan és befogadhatóan – támogatni.  

A foglalkozás elérte célját, hiszen a résztvevők megkönnyebbülve indultak haza.  

Úgy tervezzük, hogy rendszeressé tesszük az ilyen, és ehhez hasonló beszélgetéseket. A következő hónapban ismét találkozunk. 

#cédrusnetkecskemét #időslátogató #lélekkönnyítés #SzéchenyiIstvánKözösségiHáz

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV