fbpx

Gyárlátogatás sorozatunkat az Univer Hetényegyházi üzemével, Erős Pista Házának meglátogatásával folytattuk

Szerző: 2024. ápr 19.Második karrier

Második karrier programunk keretein belül gyárlátogatás sorozatunkat az Univer Hetényegyházi üzemével, a 2023 júniusában átadott Erős Pista Házának meglátogatásával folytattuk. 

Az új üzemcsarnok termelési rendszerei, gyártó vonalai műszaki, informatikai és környezeti szempontból is a legmodernebb technológiát képviselik. A beruházás az Univernél egyszerre jelentett kapacitásbővülést, technológiai innovációt és a munkahelyek megőrzését. 

Az Univer cégcsoport 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik és az alapanyag beszerzés tekintetében immáron 40 éve kizárólag a környékbeli magyar termelői körre épülő termeltetési modellt alakított ki. A vállalat összesen mintegy 1300 ember számára biztosít megélhetést, mellyel Kecskemét város jelentős munkaadója.  

Alapos beöltözés és fertőtlenítés után tagjaink a gyártósorok között érdeklődve nézelődtek, ahol éppen a Gulyáskrém gyártása volt soron. Igazán lenyűgöző élmény volt látni, ahogy a gépek megtöltik a fém formát ezzel a különleges paprikakrémmel. Hetényegyházán már több folyamat automatizált, egy-egy művelet itt kevesebb emberi munkát igényel, mint a Szolnoki úti üzemben. Apró betekintést nyerhettünk kívülről a laboratóriumba, valamint végig sétáltunk a raktáron is, ahol sajnálatunkra a robotuk éppen nagyon elfoglalt volt, így nem találkozhattunk vele. Nagyszerű tapasztalat volt számunkra, hogy a mindennapi életünk részévé vált gyakran használt ízesítők gyártását testközelből megcsodálhattuk.

 

Az idén áprilisban bemutatott “Magyarország versenyképességi stratégiája 2024-2030 – A változó gazdasági környezet kihívásai tükrében” dokumentumban a magyar kormány javasolja a Modern Gyárak Délutánja programsorozat kialakítását, amely a Modern Gyárak Éjszakájához hasonló keretek között általános iskolás csoportok, családok számára teszi lehetővé high-tech gyárak, kutatóközpontok ismeretterjesztő célú látogatását. A Cédrusnet Kecskemét azonos célkitűzéssel kezdte üzemlátogatásait szervezni a Második karrier program keretein belül, azért, hogy az idősödő korosztály tagjait közelebb hozhassuk a munkaadókhoz, megismerhessék a munkafolyamatokat, testközelből láthassák egy-egy nagyobb vállalat gyártósorait, segítve ezzel őket abban, hogy minél több információ birtokában tudják kiválasztani a karrierjük újratervezésének állomásait.  

Gyárlátogatás-sorozatunkat terveink szerint hamarosan újabb helybeli üzemek felkeresésével folytatjuk annak érdekében, hogy az 50 pluszos korosztály is megismerje Kecskemét modern üzemeit, foglalkoztatóit.  

#cédrusnetkecskemét #másodikkarrier #univer #gyárlátogatás #erőspista

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV