fbpx

Intézményi Együttműködés és Innováció Kecskeméten a Fiatalok Foglalkoztatási Lehetőségeinek Javítása érdekében. 

Szerző: 2024. ápr 17.Második karrier

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya Szakmai Kerekasztal-beszélgetést szervezett 2024. április 10-én, ahol a jelenlévő szervezetek között a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány (KKTK) is bemutatkozott.

Igazán érdekes és előremutató kezdeményezésnek lehettünk részesei immáron második alkalommal, ahol az intézmények közötti hatékony együttműködés a fő cél.

Többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az SOS Gyermekfalu, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft., a Kecskeméti Szakképzési Centrum, a Neumann János Egyetem, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, a Védőnői Szolgálat, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft., a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, a Kecskeméti Tankerületi Központ, a BKV Pedagógiai Szakszolgálat, valamint a MJV Kecskeméti Önkormányzata Kecskemét Civil Referense képviseltették magukat a beszélgetésen.

Együttműködési megállapodás született a szervezetek között, amelyben kiemelt prioritás, hogy a segítő egyesületek és állami intézmények az Ifjúsági Garancia Program keretében együttes erővel támogassák azt a célt, miszerint a fiatalok a közfoglalkoztatás helyett az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedjenek el, emellett növeljék a fiatalok munkaerőpiaci részvételét, ezáltal csökkentve a körükben mért munkanélküliséget.

A nem dolgozó és nem tanuló fiatalok magas aránya, a munkaerőpiaci hátrányoknak a munkavállalási korosztályba belépők körében tapasztalható újratermelődése, valamint a COVID-19 hatására kialakuló válság és annak a fiatalok foglalkoztatására gyakorolt negatív hatása továbbra is indokolttá teszi ennek a korosztálynak a célzott támogatását, ebből a célból lépnek szövetségre és számítanak egymás tapasztalatára és támogatására a megjelent résztvevők.

A KKTK a Digitális Tudásközpont népszerű élménypedagógiai foglalkozásai, valamint digitális kompetencia fejlesztései által, a Széchenyi István Közösségi Ház kreatív innovatív szellemiségével, a városrész szellemi és kulturális központjaként intergenerációs együttműködésre alapuló közösségépítésének segítségével, a Cédrusnet Kecskemét Program pedig több év szakmai tudásbázisával tud hozzájárulni az intézmények munkájához. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/ A képek mesterséges intelligencia által generáltak.

#IntézményiEgyüttműködés #KKTK #CédrusNetKecskemét #SzéchenyiIstvánKözösségiHáz #IfjúságiGaranciaProgram

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV