fbpx

Az idősödés új korszaka 

Szerző: 2023. szept 25.Hírek a világból

Az Age Wave az egyik legtapasztaltabb amerikai társaság az idősödő népesség kérdéseivel kapcsolatosan. Egyedülállóan ismerik, kutatják az idősödő fogyasztók és munkavállalók új generációinak igényeit, valamint a nyugdíjazással kapcsolatos elvárásaikat, hozzáállásukat, meggyőződéseiket és félelmeiket. 

Az intézet egyik új tanulmánya (The New Age of Aging) szerint: 

1. Az Egyesült Államok demográfiai összetétele – történelmük során először – teljesen megváltozik, mondhatni a feje tetejére áll, ugyanis az idősebb felnőttek száma hamarosan meghaladja a fiatalokét. 

2. Az „idős” fogalma húsz évvel későbbre tolódott, ami az új, modern gondolkodású idősebb felnőtteknek köszönhető. Míg a korábbi generációkban a 60 éves kor „idősnek” számított, most 80 a medián életkor. 

3. A mai 65 év feletti felnőttek 71 százaléka azt mondja, hogy életük legjobb időszakát élik most, vagy éppen előtte állnak. 

4. Újra kell gondolnunk az idősebb felnőttek céltudatos szerepét, mivel a 65 év feletti felnőttek 83 százaléka szerint fontosabb, hogy nyugdíjas éveikben „hasznosnak” érezzék magukat, mint „fiatalosnak”. 

5. A magyar nyelvben is küzdünk a kitolódott életkor miatt az öregedés, idősödés, szenior, ezüstkor jelölésekkel. Nincs ez másként az Egyesült Államokban sem: Amikor az öregedésről beszélünk, az 50 év feletti felnőttek 68 százaléka a „hosszú élet” kifejezést vonzóbbnak találja, mint az „öregedés” kifejezést – áll az intézet közleményében.  

A Cédrusnet Kecskemét Program több olyan lehetőséget is kínál az idősödő korosztály számára, amelyek segítségével még hasznosabbnak érezhetik magukat azok, akik részt vesznek a programjainkon. Ilyen például a HírösNagyi, az Időslátogató képzés, a Hírös Szenior Egyetem vagy a Második karrier program. Az itt szerzett ismereteket nagyszerűen alkalmazhatják családjuk körében, de amennyiben szeretnék, tudásukat más formában is kamatoztathatják, akár a munkaerőpiacon. 

Forrás: https://agewave.com/what-we-do/landmark-research-and-consulting/research-studies/the-new-age-of-aging/ 

A “The New Age of Aging” jelentés elérhető itt 

#idősödés #cédrusnetkecskemét #aging #hírösnagyi #időslátogató #szenior #hírösszenioregyetem

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV