fbpx

Az idősödés új korszaka 

Szerző: 2023. szept 25.Hírek a világból

Az Age Wave az egyik legtapasztaltabb amerikai társaság az idősödő népesség kérdéseivel kapcsolatosan. Egyedülállóan ismerik, kutatják az idősödő fogyasztók és munkavállalók új generációinak igényeit, valamint a nyugdíjazással kapcsolatos elvárásaikat, hozzáállásukat, meggyőződéseiket és félelmeiket. 

Az intézet egyik új tanulmánya (The New Age of Aging) szerint: 

1. Az Egyesült Államok demográfiai összetétele – történelmük során először – teljesen megváltozik, mondhatni a feje tetejére áll, ugyanis az idősebb felnőttek száma hamarosan meghaladja a fiatalokét. 

2. Az „idős” fogalma húsz évvel későbbre tolódott, ami az új, modern gondolkodású idősebb felnőtteknek köszönhető. Míg a korábbi generációkban a 60 éves kor „idősnek” számított, most 80 a medián életkor. 

3. A mai 65 év feletti felnőttek 71 százaléka azt mondja, hogy életük legjobb időszakát élik most, vagy éppen előtte állnak. 

4. Újra kell gondolnunk az idősebb felnőttek céltudatos szerepét, mivel a 65 év feletti felnőttek 83 százaléka szerint fontosabb, hogy nyugdíjas éveikben „hasznosnak” érezzék magukat, mint „fiatalosnak”. 

5. A magyar nyelvben is küzdünk a kitolódott életkor miatt az öregedés, idősödés, szenior, ezüstkor jelölésekkel. Nincs ez másként az Egyesült Államokban sem: Amikor az öregedésről beszélünk, az 50 év feletti felnőttek 68 százaléka a „hosszú élet” kifejezést vonzóbbnak találja, mint az „öregedés” kifejezést – áll az intézet közleményében.  

A Cédrusnet Kecskemét Program több olyan lehetőséget is kínál az idősödő korosztály számára, amelyek segítségével még hasznosabbnak érezhetik magukat azok, akik részt vesznek a programjainkon. Ilyen például a HírösNagyi, az Időslátogató képzés, a Hírös Szenior Egyetem vagy a Második karrier program. Az itt szerzett ismereteket nagyszerűen alkalmazhatják családjuk körében, de amennyiben szeretnék, tudásukat más formában is kamatoztathatják, akár a munkaerőpiacon. 

Forrás: https://agewave.com/what-we-do/landmark-research-and-consulting/research-studies/the-new-age-of-aging/ 

A “The New Age of Aging” jelentés elérhető itt 

#idősödés #cédrusnetkecskemét #aging #hírösnagyi #időslátogató #szenior #hírösszenioregyetem

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV