fbpx

Szolnoki Regionális Gyalogló Nap

Szerző: 2024. jún 4.CédrusKörök

A Monspart Sarolta által alapított Országos Gyalogló Idősek Klubhálózat toborzó körútjának újabb állomását Szolnokon tartották, stílszerűen a Sportcsarnok épületében.

A rendezvény célja az volt, hogy népszerűsítse az idősek körében az aktív életmód titkait, lehetőségeit.  Ilyen kérdésekre kaptak választ a résztvevők: Milyen tényezők befolyásolják a döntéseinket? Hogyan lehetséges egészségben, akár boldogságban is megöregedni? Hogyan fokozható a testi-szellemi aktivitás? Melyek a  lelki egészség titkai? Mit tehetünk a demencia és az Alzheimer kór megelőzése érdekében?  Milyen mozgások a legkedveltebbek, leghatásosabbak az idősek körében?

Érdekes előadást hallhattunk a Gondosóra programról, és a bevezetése óta szerzett tapasztalatokról.

Az előadások között és a nap végén egy memória-szakértő hölgy játékos  gyakorlatokon keresztül mutatta be, hogyan hangoljuk össze az agyunk jobb és bal féltekét, hogy minél tovább megőrizzük emlékező képességünket. A jó hangulatú program végén a halban egy szendvicsebéd várta a résztvevőket.

A meghívóra a CédrusNet Kecskeméti Gyalogló Klub tagok közül 30-an vettek részt.  A meghirdetett program után nyakunkba vettük Szolnok városát, hogy a csodás természeti adottságú településen is megtegyük a napi ajánlott 10 ezer lépést.  A Tisza új gyalogos hídja, a rózsák parkja, a Zagyva torkolat és a történelmi nevezetességek megtekintése után – ahogyan odautaztunk – tömegközlekedéssel érkeztünk haza.

Tokovics Klára beszámolója.
Képek: ZöldVitalitás Cédruskör, Tokovics Klára
2024.06.03.

#cédrusnetkecskemét #cédruskörök #szolnokiregionálisgyaloglónap #cédrusnetkecskemétgyaloglóklub #monspartsarolta

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV