fbpx

Szenior egyetemek Európában az aktivitás megőrzéséért 50 év felett

Szerző: 2022. máj 26.Hírös Szenior Egyetem

Ezzel a címmel tartotta meg előadását a Hírös Szenior Egyetemen Lipócziné Dr. Csabai Sarolta professzor emerita 2022. május 18-án a Neumann János Egyetem Bólyai János előadótermében.

Az előadó bevezetőjében meggyőzően tárta a hallgatóság elé az agyi idegsejtek közötti  kapcsolatok  tanulással történő megújításának lehetőségét. A szenior egyetemek előadásai, képzései is hozzájárulhatnak tehát a szeniorok fizikai, érzelmi, szociális jólétének alakításához, aktív részvételéhez a család, a közösség és a nemzet életében. Az előadó képek, videók, dokumentumok, honlapok segítségével betekintést nyújtott neves európai (pl. francia, brit, német, svájci) egyetemekhez kapcsolódó szenior egyetemek, „a harmadik életszakasz egyetemei”-nek az aktív idősödés érdekében végzett munkájába. Az előadás során példákat is hallhattunk nemzetközi együttműködésekre, közös projektekre, kutatásokra, konferenciákra.

A külföldi tapasztalatok tanulságainak levonása után  Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora közös gondolkodásra hívta az érintetteket a Hírös Szenior Egyetem jövőbeni fejlesztése érdekében, a több generációt is befogadó korbarát egyetem megteremtése irányában.

A Hírös Szenior Egyetem következő, évadzáró előadása 2022. június 15-én lesz. A téma és az előadó még egyeztetés alatt áll.

Az előadás előtt, 16:00 órától campus bejáró túrát szervez az egyetem (gyülekező 15:30-tól), melyre szeretettel várjuk a szenior korú érdeklődők jelentkezését a linken található űrlapon, illetve a 76/326-045-ös telefonszámon 8 és 16 óra között.

A Hírös Szenior Egyetemet a CédrusNet Kecskemét Program és a Neumann János Egyetem működteti a tudományos ismeretterjesztés és tapasztalatátadás, a szenior korosztály ismereteinek bővítése céljából. Az előadások a Kecskeméti Televízió jóvoltából rögzítésre kerülnek, az egyes előadások felvételei elérhetők a CédrusNet Kecskemét honlapján: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/mediatar/

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV