fbpx

Szenior egyetemek Európában az aktivitás megőrzéséért 50 év felett

Szerző: 2022. máj 26.Hírös Szenior Egyetem

Ezzel a címmel tartotta meg előadását a Hírös Szenior Egyetemen Lipócziné Dr. Csabai Sarolta professzor emerita 2022. május 18-án a Neumann János Egyetem Bólyai János előadótermében.

Az előadó bevezetőjében meggyőzően tárta a hallgatóság elé az agyi idegsejtek közötti  kapcsolatok  tanulással történő megújításának lehetőségét. A szenior egyetemek előadásai, képzései is hozzájárulhatnak tehát a szeniorok fizikai, érzelmi, szociális jólétének alakításához, aktív részvételéhez a család, a közösség és a nemzet életében. Az előadó képek, videók, dokumentumok, honlapok segítségével betekintést nyújtott neves európai (pl. francia, brit, német, svájci) egyetemekhez kapcsolódó szenior egyetemek, „a harmadik életszakasz egyetemei”-nek az aktív idősödés érdekében végzett munkájába. Az előadás során példákat is hallhattunk nemzetközi együttműködésekre, közös projektekre, kutatásokra, konferenciákra.

A külföldi tapasztalatok tanulságainak levonása után  Dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora közös gondolkodásra hívta az érintetteket a Hírös Szenior Egyetem jövőbeni fejlesztése érdekében, a több generációt is befogadó korbarát egyetem megteremtése irányában.

A Hírös Szenior Egyetem következő, évadzáró előadása 2022. június 15-én lesz. A téma és az előadó még egyeztetés alatt áll.

Az előadás előtt, 16:00 órától campus bejáró túrát szervez az egyetem (gyülekező 15:30-tól), melyre szeretettel várjuk a szenior korú érdeklődők jelentkezését a linken található űrlapon, illetve a 76/326-045-ös telefonszámon 8 és 16 óra között.

A Hírös Szenior Egyetemet a CédrusNet Kecskemét Program és a Neumann János Egyetem működteti a tudományos ismeretterjesztés és tapasztalatátadás, a szenior korosztály ismereteinek bővítése céljából. Az előadások a Kecskeméti Televízió jóvoltából rögzítésre kerülnek, az egyes előadások felvételei elérhetők a CédrusNet Kecskemét honlapján: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/mediatar/

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV