fbpx

Föld napi program a Zöld Vitalitás CédrusKörrel

Szerző: 2022. máj 18.CédrusKörök

2022. április 22-én, a Föld Napján Zöld Vitalitás CédrusKör találkozó volt a CédrusNet Kecskemét Program nagytermében. Az eseményről Kovácsné Tóth Ibolya, a ZöldVitalitás CédrusKör vezetőjének beszámolóját tesszük közzé.

Találkozónkon vendégeink voltak a Szatyor Egyesület és a 10 millió Fa Kecskemét Egyesület vezetői, akik először bemutatták szervezeteik tevékenységét, majd az együttműködésünk részleteiről beszélgettünk.

A két szervezettel való együttműködésünket nem írásos szerződéssel, hanem cselekvéssel pecsételtük meg: a tagjaink által varrt 100 „szütyővel” ajándékoztuk meg a Szatyor Egyesületet, melyekbe a környékbeli termelők portékáit lehet becsomagolniuk, a környezettudatos vásárlók számára. A 10 millió Fa Kecskemét Egyesületet pedig jövőbeni cselekvésünk ígéretével ajándékoztuk meg: az általuk városszerte elültetett fák öntözését fogjuk segíteni.

A jeles napon cédruskörünk tagjaival 6+1 közös vállalást tettünk környezetünk védelméért: tudatosabban élünk otthon, s ezt mintaadóként terjesztjük kortársaink körében is!

  1. Jobban spórolok a vízzel, kevesebbet folyatom mosogatásnál, mosakodásnál.
  2. Gyűjtöm és locsolásra használom az esővizet.
  3. Jobban figyelek az elektromos eszközök használatára, vásárlásnál tudatosan az energiatakarékost választom.
  4. 1 C°-al lejjebb veszem a termosztát kapcsolót, és inkább jobban felöltözöm.
  5. Komposztálom a zöldhulladékot, és még a társasházakban is elindítom az akciót.
  6. A használt étolajat összegyűjtöm és leadom a MOL kutaknál.

    6+1. vállalás: részt veszek a „Fogadj örökbe és öntözz egy fát a környékeden” mintaadó akcióban! Valamennyien vállaltuk, hogy a környékünkön választunk egy facsemetét, s hetente megöntözzük, nyáron többször is. A locsolásról (magunkról és a fáról) fotót készítünk, s azt a saját, valamint a CédrusNet Kecskemét Zárt Közösség FB oldalra feltesszük – remélve, hogy sok követőnk akad, és így a 10 milliósok által ültetett fáknak sok gondozója lesz. A Fogadj örökbe egy fát! kezdeményezésünkről szóló cikk itt olvasható.

Az első fa, ami gazdára talált, az a Kápolna utcán, lévő csemete, melynek gondozója Molnár Szilárd a CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője lett! A Rüsselsheimi játszótér mellett lévő 100 fának és cserjének az öntözését a Széchenyivárosi CédrusKör tagjai vállalták (akik egy részét ültették is). A Rózsakert melletti 20 fa gondozását a ZöldVitalitás CédrusKör vezetőjeként magam vállalom, de örömmel fogadom a segítséget.

Bízunk benne, hogy a Zöld Vitalitás CédrusKör tagjai mellett a többi cédruskörből, és azon kívülről is sokan csatlakoznak hozzánk, és a 6+1 vállalással közösen javíthatunk környezetünk egyre romló állapotán.

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV