fbpx

Föld napi program a Zöld Vitalitás CédrusKörrel

Szerző: 2022. máj 18.CédrusKörök

2022. április 22-én, a Föld Napján Zöld Vitalitás CédrusKör találkozó volt a CédrusNet Kecskemét Program nagytermében. Az eseményről Kovácsné Tóth Ibolya, a ZöldVitalitás CédrusKör vezetőjének beszámolóját tesszük közzé.

Találkozónkon vendégeink voltak a Szatyor Egyesület és a 10 millió Fa Kecskemét Egyesület vezetői, akik először bemutatták szervezeteik tevékenységét, majd az együttműködésünk részleteiről beszélgettünk.

A két szervezettel való együttműködésünket nem írásos szerződéssel, hanem cselekvéssel pecsételtük meg: a tagjaink által varrt 100 „szütyővel” ajándékoztuk meg a Szatyor Egyesületet, melyekbe a környékbeli termelők portékáit lehet becsomagolniuk, a környezettudatos vásárlók számára. A 10 millió Fa Kecskemét Egyesületet pedig jövőbeni cselekvésünk ígéretével ajándékoztuk meg: az általuk városszerte elültetett fák öntözését fogjuk segíteni.

A jeles napon cédruskörünk tagjaival 6+1 közös vállalást tettünk környezetünk védelméért: tudatosabban élünk otthon, s ezt mintaadóként terjesztjük kortársaink körében is!

  1. Jobban spórolok a vízzel, kevesebbet folyatom mosogatásnál, mosakodásnál.
  2. Gyűjtöm és locsolásra használom az esővizet.
  3. Jobban figyelek az elektromos eszközök használatára, vásárlásnál tudatosan az energiatakarékost választom.
  4. 1 C°-al lejjebb veszem a termosztát kapcsolót, és inkább jobban felöltözöm.
  5. Komposztálom a zöldhulladékot, és még a társasházakban is elindítom az akciót.
  6. A használt étolajat összegyűjtöm és leadom a MOL kutaknál.

    6+1. vállalás: részt veszek a „Fogadj örökbe és öntözz egy fát a környékeden” mintaadó akcióban! Valamennyien vállaltuk, hogy a környékünkön választunk egy facsemetét, s hetente megöntözzük, nyáron többször is. A locsolásról (magunkról és a fáról) fotót készítünk, s azt a saját, valamint a CédrusNet Kecskemét Zárt Közösség FB oldalra feltesszük – remélve, hogy sok követőnk akad, és így a 10 milliósok által ültetett fáknak sok gondozója lesz. A Fogadj örökbe egy fát! kezdeményezésünkről szóló cikk itt olvasható.

Az első fa, ami gazdára talált, az a Kápolna utcán, lévő csemete, melynek gondozója Molnár Szilárd a CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője lett! A Rüsselsheimi játszótér mellett lévő 100 fának és cserjének az öntözését a Széchenyivárosi CédrusKör tagjai vállalták (akik egy részét ültették is). A Rózsakert melletti 20 fa gondozását a ZöldVitalitás CédrusKör vezetőjeként magam vállalom, de örömmel fogadom a segítséget.

Bízunk benne, hogy a Zöld Vitalitás CédrusKör tagjai mellett a többi cédruskörből, és azon kívülről is sokan csatlakoznak hozzánk, és a 6+1 vállalással közösen javíthatunk környezetünk egyre romló állapotán.

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV