fbpx

Nincs többé helye az ageizmusnak!

Szerző: 2023. jún 12.Hírek a világból

A demográfiai változások felerősítik annak szükségességét, hogy az idősebb munkavállalók nagyobb mértékben legyenek bevonva: A globális munkaerő 30%-a 2050-re 50 éves vagy idősebb lesz!

A szemléletmódváltás még sosem volt ennyire sürgető, mint napjainkban. A siker lépéseket igényel mind a vállalatok, mind a kormányzat, illetve az érintett generáció tagjai részéről is.

A vállalatoknak folyamatos erőfeszítéseket kell tenniük annak érdekében, hogy a munkaerőpiacokat az idősödő munkaerő igényeihez igazítsák. A vállalatok életkor-barátságának javítását célzó intézkedések közé tartozik a munkaidő és a munkavégzés helyének rugalmasabbá tétele, az élethosszig tartó tanulás elősegítése azáltal, hogy minden korcsoport számára képzési és karrierépítési lehetőségeket kínálnak.

A kormányzati támogatási intézkedések ugyanilyen fontos szerepet játszanak. Ezek közé tartozik a hosszú távon munkanélküli idősebb munkavállalókat alkalmazó vállalatok támogatása, az alacsony képzettségű és idősebb munkavállalóknak szóló képzési programok támogatása vagy a mobilitási támogatások a költözésre szoruló idősebb munkavállalók számára. A nyugdíj és a munkajövedelem kombinációját lehetővé tevő rugalmas nyugdíjazási lehetőségek bevezetése megkönnyítheti a munkából a nyugdíjba való rugalmas átmenetet. Mindezen igyekezetek sikere persze magukon az idősebb munkavállalókon is múlik, akiknek kérniük kell az egész életen át tartó tanulás és képzés lehetőségeit, és nyitottnak kell lenniük arra, hogy megosszák tudásukat, hogy aktívan megcáfolják az előítéleteket.

Az Allianz kutatása további eredményeket közöl a témával kapcsolatban:

https://www.allianz.com/en/economic_research/publications/specials_fmo/ageism-global-demography.html

#ageizmus #másodikkarrier #korbarátmunkahely #idősödés #munkaerőpiac

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV