fbpx

Egyiptomi piramisok, prágai séták a Margaréta Otthonban

Szerző: 2023. jún 21.CédrusNet Iroda

Folyatódott a CédrusNet Kecskemét Program és a Digitális Tudásközpont kísérlete a Margaréta Otthon szakembereinek összefogásával. 

A második látogatásunk az idősek otthonában rendkívül sikeres volt, és megerősítette, hogy a VR szemüvegek valóban pozitív hatással lehetnek az idősek életére. Egyre jobban gyarapodik az érdeklődök száma, fantasztikus élmény volt látni, hogy a lakók először óvatosan, majd kitörő örömmel fogadták a virtuális utazásokat. Az egyik lakónak olyan kellemes emlékek törtek a felszínre az egyiptomi virtuális utazása során, hogy többszöri kérésre adta csak tovább a következő érdeklődőnek a szemüveget.  

A VR előnyök messzebbre terjednek, mint egyfajta szórakozási forma. Az Alzheimer-kórban vagy a demencia más formáiban szenvedők számára a VR a múlt emlékeinek felidézésével és a nosztalgia érzésével vigaszt nyújthat.  

Voltak visszatérő érdeklődök is, akik nem szerették volna kihagyni a lehetőséget, hogy újabb sétát tehessenek Prága főterén. Egyikük elmondása szerint korábban nem gondolta volna, hogy újra lehetősége lesz elhagyni otthonának négy falát, még ha csak virtuális formában is.  

A mosolyok és az élénk reakciók mindannyiunkat boldoggá tettek.  

A virtuális valósággal bárhova eljuthatnak az otthon lakói, ezért sokan várják a következő látogatásunk időpontját, amit augusztus elejére tervezünk.  

Tudj meg rólunk többet:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#cédrusnetkecskemét #dtk #margarétaotthonkecskemét #VR #digitálislehetőségek #időslátogatók

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV