fbpx

Környezetvédelem és fenntarthatóság hete az Önkéntesség Magyarország Évének keretén belül

Szerző: 2021. máj 5.CédrusKörök, CédrusNet Iroda

A környezetvédelem és fenntarthatóság hetén 2021. 04. 19 – 04. 23 között, a CédrusNet Kecskemét Program munkatársai, önkéntesei és a CédrusKörök tagja ismét kitettek magukért és több programon is megmutatták, milyen fontos a környezetünk védelme és a társadalmi szerepvállalás.

A Boldogasszony Rózsakert szépítésével kezdődött a hét, ahol több mint húszan gyűltünk össze, hogy közösen gyomtalanítsuk az ágyásokat, és összeszedjük a szemetet. Külön örömünkre szolgált, hogy köreinkben köszönthettük Kovácsné Tóth Ibolya – a ZöldVitalitás CédrusKör ügyvivőjének – unokáját, illetve, csatlakozott hozzánk három erős kezű közösségi szolgálatos diák is, akiknek segítségével a korábban lecserélt 1 kilométernyi elhasznált öntözőcsövet sikerült feldarabolni és elszállítani.

Második alkalommal hirdettük meg, a “Le a műanyag zacskókkal!” kampányt, melynek vállalása volt, hogy önkénteseink, a már nem használt, átlátszó függönyanyagból bevásárláshoz használatos zsákokat varrtak, melyeket zöldség kereskedőkön keresztül ajándékozott a ZöldVitalitás CédrusKör a lakosságnak a készlet erejéig. Mostani akciónkban 213 zsák talált új gazdára.

A hetet egy kerékpártúrával egybekötött szemétszedési akcióval zártuk, melynek útvonala a CédrusNet Kecskemét iroda udvarától, a Nyíri erdő – Szulyovszky erdészházig tartott. A túra során az út mentén talált, eldobott hulladékot gyűjtöttük össze. Sajnos a szemét több volt, mint a kerékpárjaink felvevőképessége ezért két helyen is le kellett raknunk a megtelt zsákokat, amikért a nap második felében autóval visszamentünk.

Mindig is hittünk a közösség, és az önkéntesség erejében, de egy ilyen hét után, ha lehet, még az eddiginél is jobban hiszünk abban, hogy együtt bármire képesek vagyunk!

Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, a segítséget és a társaságot, reméljük hamarosan újra találkozunk!

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV