fbpx

Környezetvédelem és fenntarthatóság hete az Önkéntesség Magyarország Évének keretén belül

Szerző: 2021. máj 5.CédrusKörök, CédrusNet Iroda

A környezetvédelem és fenntarthatóság hetén 2021. 04. 19 – 04. 23 között, a CédrusNet Kecskemét Program munkatársai, önkéntesei és a CédrusKörök tagja ismét kitettek magukért és több programon is megmutatták, milyen fontos a környezetünk védelme és a társadalmi szerepvállalás.

A Boldogasszony Rózsakert szépítésével kezdődött a hét, ahol több mint húszan gyűltünk össze, hogy közösen gyomtalanítsuk az ágyásokat, és összeszedjük a szemetet. Külön örömünkre szolgált, hogy köreinkben köszönthettük Kovácsné Tóth Ibolya – a ZöldVitalitás CédrusKör ügyvivőjének – unokáját, illetve, csatlakozott hozzánk három erős kezű közösségi szolgálatos diák is, akiknek segítségével a korábban lecserélt 1 kilométernyi elhasznált öntözőcsövet sikerült feldarabolni és elszállítani.

Második alkalommal hirdettük meg, a “Le a műanyag zacskókkal!” kampányt, melynek vállalása volt, hogy önkénteseink, a már nem használt, átlátszó függönyanyagból bevásárláshoz használatos zsákokat varrtak, melyeket zöldség kereskedőkön keresztül ajándékozott a ZöldVitalitás CédrusKör a lakosságnak a készlet erejéig. Mostani akciónkban 213 zsák talált új gazdára.

A hetet egy kerékpártúrával egybekötött szemétszedési akcióval zártuk, melynek útvonala a CédrusNet Kecskemét iroda udvarától, a Nyíri erdő – Szulyovszky erdészházig tartott. A túra során az út mentén talált, eldobott hulladékot gyűjtöttük össze. Sajnos a szemét több volt, mint a kerékpárjaink felvevőképessége ezért két helyen is le kellett raknunk a megtelt zsákokat, amikért a nap második felében autóval visszamentünk.

Mindig is hittünk a közösség, és az önkéntesség erejében, de egy ilyen hét után, ha lehet, még az eddiginél is jobban hiszünk abban, hogy együtt bármire képesek vagyunk!

Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, a segítséget és a társaságot, reméljük hamarosan újra találkozunk!

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV