fbpx

Együttműködési megállapodás a Neumann János Egyetem és a CédrusNet Kecskemét Program között

Szerző: 2021. máj 26.CédrusNet Iroda

Szakmai együttműködési megállapodást írt alá 2021. május 25-én a Neumann János Egyetem és a CédrusNet Kecskemét Program. Az együttműködés célja, hogy az idősödő generáció társadalmi aktivitását, illetve a munkaerőpiaci szerepvállalását közös programokkal, fejlesztésekkel, kutatásokkal támogassuk. 

Forrás: Kecskeméti Lapok

Úgy látjuk, 50 év felett még további 15-20 évre kell terveznünk, amibe belefér egy második, akár harmadik karrier elindítása. A mai idősödő nemzedék statisztikai értelemben, tehát az átlagot tekintve, sokkal iskolázottabb és egészségesebb, mint az 1-2 generációval idősebbek.  

A legfontosabb kérdés, hogy az idősödő korosztály előtt álló évtizedeket hogyan, mivel, milyen egészségi, mentális állapotban tölti el. Az emberi tőke beruházásokkal kivédhetők az idősödő társadalom kedvezőtlen hatásai. Ha aktívak tudnak maradni a szeniorok, akkor nem a létszámuk és az eltartásuk lesz a fő kérdés, hiszen az a jövedelemtermelő képességüktől fog függeni.  

Ma már világosan látjuk, ha nem teszünk semmit, akkor az életszínvonal 10-15 százalékkal csökkenni fog a következő 20 évben. Viszont, ha csak annyit el tudunk érni Magyarországon, hogy 25 százalékkal csökkentjük a nem foglalkoztatottak arányát az 50+ korosztályban, akkor ez a prognosztizált életszínvonal csökkenés megállítható, a jelenlegi szinten tartható (OECD 2020).  

Kiemelten fontosnak tartjuk a korbarát egyetem koncepciójának kialakítását, hiszen egyre több az olyan idősödő ember, akinek a képességeit meg kell újítani ahhoz, hogy a munkaerőpiacon aktívak tudjanak maradni. Ezt a korosztályt az egyetemnek is meg kell céloznia. 

További források:
Együttműködési megállapodást írt alá a Neumann János Egyetem és a CédrusNet Kecskemét Program 

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV