fbpx

Korbarát egyetem Kecskeméten

Szerző: 2022. nov 24.Hírös Szenior Egyetem

A Neumann János Egyetemmel való együttműködésünk, másfél éves közös munkánk ért egy nagyon fontos mérföldkőhöz a héten!

A Szenior Egyetem szemeszterzáró előadása előtt jelentettük be, hogy Magyarországról elsőként, a világban pedig századikként felvették a Neumann János Egyetemet az Age-Friendly University Global Network (AFU) tagjai közé, mivel az egyetem megfelel a hálózat által támasztott 10 korbarát egyetemi feltételnek.

Nagyszerű érzés ez számunkra, de mindezt nem értük volna el, ha nem támogattok minket ebben a törekvésünkben, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Az idősödő társadalom sok-sok értékkel, fontos erőforrással rendelkezik. Ezek felszínre hozásával foglalkozik önkormányzati háttérintézményként a CédrusNet Kecskemét Program, immár harmadik éve a városban. Ma már világosan látjuk, ha nem foglalkozunk az idősödő társadalmak kihívásaival, akkor annak életszínvonal csökkenés lesz a hatása.

Az egyik megoldás, hogy minél több eszközzel támogassuk, segítsük az 50 pluszos népesség tanulási hajlandóságát, készségeinek, kompetenciáinak folyamatos megújítását. A gazdasági fejlődésünk, az életszínvonalunk megtartása ettől a tudásmegújítási hajlandóságtól függ. 

Ebben az összefüggésben dolgozunk együtt az egyetemmel, az önkormányzattal, fejlesztünk társadalmi innovációkat Kecskeméten. Tudtuk, hogy jók az ötleteink, törekvéseink, de idén ezt országos és nemzetközi szinten is meg akartuk méretni. Az év elején elnyertük az EMMI 2021. év Társadalmi Innovációja díjat, jelöltek voltunk a bécsi székhelyű SozialMarie társadalmi innováció díjra, most pedig újabb büszke eredmény a Neumann János Egyetem korbarát egyetemi hálózati tagsága a közreműködésünk révén.

A eseményről bővebben a következő oldalakon olvashatnak :

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/11/hazankban-elsokent-valt-a-neumann-janos-egyetem-korbarat-egyetemme-galeriaval


https://hiros.hu/hirek/korbarat-egyeteme-lett-kecskemetnek?fbclid=IwAR1ggP0HpbFbq7PlSuXL7eR58QuKlRPAwSAkcU-KZ6u0eSHptxUqUj1MZzc

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Kápolna utca 24.
Kecskemét
6000

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 326 045
Email címünk
kapcsolat
@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV