fbpx

Az EU a társadalmi innovációkba fektet be

Szerző: 2022. dec 21.CédrusNet Iroda

2022. november 24-én bemutattuk a kecskeméti idősödésügyi program társadalmi innovációs megoldásait az EaSI Nemzeti Kapcsolattartó Pont nyitó rendezvényén Szarvason.

Az esemény apropója, hogy felállt az a hazai intézményrendszer, ami megfelel majd a társadalmi innováció kiemelt prioritáshoz kapcsolódó források lehívásának.

Ennek az intézményrendszernek az eleme a most bejelentett Kapcsolattartó Pont, a TINLab, az EaSI kompetenciaközpont, a minisztériumok (főleg KIM) és az ESZA+, illetve a Társadalmi Innovációs Díj is.

Fontos látnunk, hogy a kecskeméti idősödésügyi programunk döntő mértékben ebben a kontextusban dolgozott az utóbbi egy évben, illetve fog dolgozni az elkövetkezendő években. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2022. év elején elnyertük az EMMI Társadalmi Innovációs Díját, jelöltek voltunk a hat közép-európai országban kiírt SocialMarie társadalmi innovációs díjon, hogy az iroda egyik kollégája elvégezte a TINLab „Társadalmi innováció menedzser” képzését.

A Nemzeti Kapcsolattartó Pont projekt célja, hogy az Európai Szociális Alap Plusz (ESZA+) foglalkoztatásra és szociális innovációra irányuló ágának struktúráját követve, az egyes alprogramokhoz, partnerségekhez, létező társadalmi innovációt támogató szervezetekhez és missziókhoz kapcsolódva magas színvonalú, professzionális és ingyenesen elérhető támogatást nyújtson a potenciális pályázók (kutatóintézetek, iskolák, egyetemek, vállalatok, nonprofit intézmények, egyéni kutatók) részére.

A projekt két éves (2022-2024) megvalósítási ideje alatt és azon túlmenően is célja a pontnak, hogy elősegítsék az inkubált és alkalmazott innovatív megoldásoknak és módszereknek a jelenlegi társadalmi kihívásokra történő flexibilis és reaktív alkalmazhatóságát, és annak szükség esetén a továbbfejlesztését, piacra lépését pályázati lehetőségek kiajánlásával, a „feltalálók” stakeholderekkel történő összekötésével, pályázatírásban történő segítségnyújtással.

2023-ban az ESZA+ EaSI ágán 132 millió EUR forrás lesz elérhető. Kiemelt prioritások – amelyek nagyon illenek a mi törekvéseinkhez – a foglalkoztatás és a készségek erősítése, a munkaerőpiac javítása, a biztonságos és tisztességes munkakörülmények előmozdítása, a társadalmi befogadás növelése.

Terveink között szerepel, hogy 2023 tavasszal Kecskemét adjon otthont az EaSI Nemzeti Kapcsolattartó Ponttal együttműködve egy országos társadalmi innováció szakmai konferenciának.

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV