fbpx

Az EU a társadalmi innovációkba fektet be

Szerző: 2022. dec 21.CédrusNet Iroda

2022. november 24-én bemutattuk a kecskeméti idősödésügyi program társadalmi innovációs megoldásait az EaSI Nemzeti Kapcsolattartó Pont nyitó rendezvényén Szarvason.

Az esemény apropója, hogy felállt az a hazai intézményrendszer, ami megfelel majd a társadalmi innováció kiemelt prioritáshoz kapcsolódó források lehívásának.

Ennek az intézményrendszernek az eleme a most bejelentett Kapcsolattartó Pont, a TINLab, az EaSI kompetenciaközpont, a minisztériumok (főleg KIM) és az ESZA+, illetve a Társadalmi Innovációs Díj is.

Fontos látnunk, hogy a kecskeméti idősödésügyi programunk döntő mértékben ebben a kontextusban dolgozott az utóbbi egy évben, illetve fog dolgozni az elkövetkezendő években. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2022. év elején elnyertük az EMMI Társadalmi Innovációs Díját, jelöltek voltunk a hat közép-európai országban kiírt SocialMarie társadalmi innovációs díjon, hogy az iroda egyik kollégája elvégezte a TINLab „Társadalmi innováció menedzser” képzését.

A Nemzeti Kapcsolattartó Pont projekt célja, hogy az Európai Szociális Alap Plusz (ESZA+) foglalkoztatásra és szociális innovációra irányuló ágának struktúráját követve, az egyes alprogramokhoz, partnerségekhez, létező társadalmi innovációt támogató szervezetekhez és missziókhoz kapcsolódva magas színvonalú, professzionális és ingyenesen elérhető támogatást nyújtson a potenciális pályázók (kutatóintézetek, iskolák, egyetemek, vállalatok, nonprofit intézmények, egyéni kutatók) részére.

A projekt két éves (2022-2024) megvalósítási ideje alatt és azon túlmenően is célja a pontnak, hogy elősegítsék az inkubált és alkalmazott innovatív megoldásoknak és módszereknek a jelenlegi társadalmi kihívásokra történő flexibilis és reaktív alkalmazhatóságát, és annak szükség esetén a továbbfejlesztését, piacra lépését pályázati lehetőségek kiajánlásával, a „feltalálók” stakeholderekkel történő összekötésével, pályázatírásban történő segítségnyújtással.

2023-ban az ESZA+ EaSI ágán 132 millió EUR forrás lesz elérhető. Kiemelt prioritások – amelyek nagyon illenek a mi törekvéseinkhez – a foglalkoztatás és a készségek erősítése, a munkaerőpiac javítása, a biztonságos és tisztességes munkakörülmények előmozdítása, a társadalmi befogadás növelése.

Terveink között szerepel, hogy 2023 tavasszal Kecskemét adjon otthont az EaSI Nemzeti Kapcsolattartó Ponttal együttműködve egy országos társadalmi innováció szakmai konferenciának.

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Kápolna utca 24.
Kecskemét
6000

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 326 045
Email címünk
kapcsolat
@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV