fbpx

Hozd képbe a családodat! Helytörténeti-, családkutató- és fotódigitalizációs műhely

Szerző: 2024. febr 20.Hozd képbe a családodat!

2023 novemberében alakult meg Kecskeméten a CédrusNet Kecskemét Program keretében a Helytörténeti-, családkutató- és fotódigitalizációs műhely. 

Célunk a helyi értékek, a családi múlt, a családi történetek feltárása, a generációk közötti kapcsolatépítés, a szellemi kihívást is jelentő aktív elfoglaltság az idősödő és fiatalabb korosztály körében. A hasznos szabadidős tevékenység lehetőségével célunk továbbá az érdeklődő jelentkezők körében egy alkotó közösség építése. 

A Széchenyi István Közösségi Házban kétheti rendszerességgel tartjuk a műhelyfoglalkozásokat, melyekre eddig körülbelül ötvenen regisztráltak. A tagok között nagyobb számban vannak jelen a kezdő kutatók, így a MACSE-val együttműködve kiváló előadásokat hallhattunk arról, hogyan, milyen eszközökkel, forrásokkal lehet nekikezdeni a családkutatás hatalmas kalandjának. 

Az online előadásokat rögzítettük, így azokat elérhetővé tesszük annak érdekében, hogy újra fel lehessen idézni azt a rengeteg hasznos tudást, ami elhangzott: 

Ari Ilona – Kutatás az anyakönyvekben

Ari Ilona – Otthoni és külső források a családkutatók számára 

Gősiné Greguss Anna – A MACSE adatbázis bemutatása 

Vörös-Újváry Hajnalka – Milyen lehetőséget nyújt a FamilySearch? 

A kecskeméti műhely további sajátossága, hogy törekszünk a digitális eszközök és online megoldások használatára, megismertetésére is. Jelenleg a fotódigitalizációs technikai eszközeink segítségével ingyenes lehetőséget biztosítunk – előzetes időpont egyeztetéssel – a regisztrált tagjaink számára régi családi fotóik, öreg negatív filmjeik digitalizálására. 


Várjuk új tagok jelentkezését is a kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu e-mail címen!

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#kecskemét #cédrusnetkecskemét #macse #családfakutatás #családfakutatóműhely #fotódigitalizáció #helytörténet #aktívidősödés

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV