fbpx

Hatodik alkalommal köszöntöttünk új időslátogatókat

Szerző: 2023. júl 21.Időslátogató képzés

Idősödő társadalmunkban egyre nagyobb szükség van olyan segítőkre, akik a családtagok távollétében minőségi időt töltenek az idősekkel, elkísérik orvoshoz, gyógyszertárba őket, sétálnak egyet velük. Jelenlétükkel csökkentik az időskori magányt, elszigeteltséget, segítenek aktívan tartani az időst. Erre a szükségletre reagálva indítottuk el pár éve időslátogató képzésünket.  

A héten záródó képzésünk immár a hatodik volt, melyen ezúttal hét résztvevő szerzett tanúsítványt. A 46 órás képzés során olyan ismeretek átadására törekszünk, melyek birtokában a nálunk végzett időslátogató megfelelő empátiával, megértéssel fordul az idősebb korosztály felé, ugyanis alapvető ismeretekkel rendelkezik az idősekre jellemző testi-lelki-pszichés állapotokról, őket érintő folyamatokról, gyakori betegségekről. Előadóink felkészült szakemberek: önismereti tréner, háziorvos, pszichiáter, demencia szakértő, vállalkozásfejlesztő, akiknek előadásait érdeklődve követték a résztvevők. Fontosnak tartjuk az online tér biztonságos használatát és a segítő portálok, lehetőségek bemutatását, ezért a program része volt egy erről szóló előadás is. Továbbá az idősebbek életét megkönnyítő, számukra egyre jobb megoldásokat kínáló digitális eszközök megismertetését is szükségesnek tartjuk, melyre egy élménytúra keretén belül került sor a Digitális Tudásközpontban. Az egyik képzési napon egy korábban végzett időslátogatónk osztotta meg tapasztalatait, és sok hasznos tanáccsal, tudnivalóval látta el a résztvevőket. A Margaréta Otthonban is látogatást tettek a hallgatók, megismerték az intézmény működését és az idősekkel való foglalkozás főbb szabályait és találkoztak a gyakorlatukat mentoráló mentálhigiénés szakemberekkel. 

Reméljük, hogy a végzett hallgatók visszajárnak hozzánk, hiszen értékes embereket ismerhettünk meg személyükben. 

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV