fbpx

Canva kaland a Széchenyi István Közösségi Házban

Szerző: 2023. dec 18.CédrusNet Iroda

Kreatív légkör töltötte meg a Széchenyi István Közösségi Ház nagytermét 2023. december 4-én, amikor az CédrusNet Kecskemét Program közösségének tagjai egy különleges délelőttre gyűltek össze. A résztvevők egy – egyre szélesebb körben ismert - online képszerkesztő programmal, a Canvával ismerkedhettek meg.  

Az esemény nem csupán egy hétköznapi műhelymunka volt. Alkalom nyílt mindenki számára, hogy felfedezze kreatív oldalát, és megtanulja a digitális tervezés folyamatát. A program résztvevői saját fotóikkal díszített, személyre szabott falinaptárt készítettek a délelőtt folyamán. Többen a Helytörténeti-, családkutató és fotódigitalizációs műhelyben digitalizált fotóikkal érkeztek.  

A Canva egy népszerű online grafikai tervezési platform, ami az egyének és szakemberek számára egyaránt használható eszközzé vált. Ezen a délelőttön minden résztvevő megismerkedhetett a digitális tervezés világával. A jelentkezők között voltak olyanok, akik most először találkoztak a Canvaval, de sokaknak már nem volt idegen a szerkesztő program használata és otthonosabban mozogtak a felületen.   

A foglalkozás a platform átfogó bemutatásával kezdődött. A CédrusNet iroda kollégái végig vezették a résztvevőket a rendelkezésre álló különféle funkciókon és eszközökön, majd segítséget nyújtottak a fotó kiválasztásával kapcsolatban, és bemutatták, hogyan lehet javítani a képeket a Canva szerkesztő eszközeivel. A dátumok, feliratok és speciális üzenetek naptárhoz való hozzáadása során a jelenlévők a Canva szöveg- és tipográfiai funkcióival is megismerkedhettek a gyakorlatban. A résztvevők felfedezték a választott témájukhoz illeszkedő betűtípusok, színek és elrendezések kiválasztásának művészetét. Miközben a digitális tervek életre keltek a képernyőn, munkatársaink segítséget nyújtottak, hogyan menthetik el, nyomtathatják ki és oszthatják meg alkotásaikat. A délelőtt végén mindenki örömmel és elégedetten indult haza.  

Elképzeléseink szerint nem állunk meg egy alkalomnál, hanem újabb programokat tervezünk a jövő évben a Canva tematikája köré.  

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#kecskemét #cédrusnetkecskemét #széchenyiváros #canva #képszerkesztés #szik#széchenyiistvánközösségiház #közösségiház

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV