fbpx

Canva kaland a Széchenyi István Közösségi Házban

Szerző: 2023. dec 18.CédrusNet Iroda

Kreatív légkör töltötte meg a Széchenyi István Közösségi Ház nagytermét 2023. december 4-én, amikor az CédrusNet Kecskemét Program közösségének tagjai egy különleges délelőttre gyűltek össze. A résztvevők egy – egyre szélesebb körben ismert - online képszerkesztő programmal, a Canvával ismerkedhettek meg.  

Az esemény nem csupán egy hétköznapi műhelymunka volt. Alkalom nyílt mindenki számára, hogy felfedezze kreatív oldalát, és megtanulja a digitális tervezés folyamatát. A program résztvevői saját fotóikkal díszített, személyre szabott falinaptárt készítettek a délelőtt folyamán. Többen a Helytörténeti-, családkutató és fotódigitalizációs műhelyben digitalizált fotóikkal érkeztek.  

A Canva egy népszerű online grafikai tervezési platform, ami az egyének és szakemberek számára egyaránt használható eszközzé vált. Ezen a délelőttön minden résztvevő megismerkedhetett a digitális tervezés világával. A jelentkezők között voltak olyanok, akik most először találkoztak a Canvaval, de sokaknak már nem volt idegen a szerkesztő program használata és otthonosabban mozogtak a felületen.   

A foglalkozás a platform átfogó bemutatásával kezdődött. A CédrusNet iroda kollégái végig vezették a résztvevőket a rendelkezésre álló különféle funkciókon és eszközökön, majd segítséget nyújtottak a fotó kiválasztásával kapcsolatban, és bemutatták, hogyan lehet javítani a képeket a Canva szerkesztő eszközeivel. A dátumok, feliratok és speciális üzenetek naptárhoz való hozzáadása során a jelenlévők a Canva szöveg- és tipográfiai funkcióival is megismerkedhettek a gyakorlatban. A résztvevők felfedezték a választott témájukhoz illeszkedő betűtípusok, színek és elrendezések kiválasztásának művészetét. Miközben a digitális tervek életre keltek a képernyőn, munkatársaink segítséget nyújtottak, hogyan menthetik el, nyomtathatják ki és oszthatják meg alkotásaikat. A délelőtt végén mindenki örömmel és elégedetten indult haza.  

Elképzeléseink szerint nem állunk meg egy alkalomnál, hanem újabb programokat tervezünk a jövő évben a Canva tematikája köré.  

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#kecskemét #cédrusnetkecskemét #széchenyiváros #canva #képszerkesztés #szik#széchenyiistvánközösségiház #közösségiház

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV