fbpx

Rendezvények sűrűjében a Magyar Kultúra napján

Szerző: 2024. jan 23.CédrusNet Iroda

A CédrusNet Kecskemét egy olyan innovatív és tenni akaró közösség a városban, akik új irányokat mutatnak az idősödéssel szembeni sztereotípiák helyett, lehetőséget és helyet biztosítanak azok számára, akik aktívak akarnak maradni. 

Ez a hitvallásunk, ez a célunk. A tegnapi nap nagy öröm volt számunkra, mert telt ház előtt ezt a közösségi érzést tapasztaltuk. A rendezvénysorozat a CédrusNet Kecskemét szakmai vezetője, Molnár Szilárd évindító beszámolójával indult, majd Gehér Éva, illetve Dr. Seregély Attila nőgyógyász-onkológus daganatsebész hívta fel a nők figyelmét a nőgyógyászati betegségek megelőzésére.

Ezzel csatlakoztunk a Mályvavirág Alapítvány országos hálózatához, melynek fő célja: prevenció, azaz a szűrések, védőoltások népszerűsítése, hogy a méhnyakrákos és egyéb nőgyógyászati daganatos megbetegedések száma jelentősen csökkenjen.

Idén a Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából a Rákóczi Rendelő, mint Mályva Pont és a CédrusNet Kecskemét együtt csatlakozik a programhoz ezzel az előadással és egy közös gyöngyfűzéssel. Az “ékszereket” a nőgyógyászati betegséggel érintetteknek juttatjuk el, hogy érezzék a közösségek támogatását. Dr. Kovács Fatime mentálhigiénés szakember és holisztikus terapeuta a betegségek lelki okairól és a gyógyulás mentális segítségéről beszélt.   

Az előadások után az Országos Gyalogló Idős Klub és a Gyalogló CédrusKör tagjait fogadtuk a közösségi házban, akik igen nagy számban gyűltek össze. Rendezvényük elején Kovácsné Tóth Ibolya emlékezett meg a Magyar Kultúra Napjának fontosságáról, ezután Tokovics Klára, a klub vezetője beszélt a Kecskemét Gyaloglóklub megalakulásáról.  

Ezek után a Gyaloglóklub 2019-es megalapítóját és egyben első vezetőjét, Wagner Gábort köszöntötték születésnapja alkalmából. A klub tagjait közismert vérpezsdítő latin dallamokkal szórakoztatta a Latin Zenekar.  

A találkozó után megtapasztalhattuk a közösségi ház befogadóképességének a határait is. 

Rendkívül sokan jöttek el és maradtak Dr. Szabó István főorvos, széchenyivárosi háziorvos előadására. A tőle megszokott szórakoztató módon tartott előadást a szívritmuszavarokról. A Háziorvos Válaszol előadássorozat az Egészségfejlesztési Iroda támogatásával jött létre.  

A következő előadás részleteivel hamarosan jelentkezünk!

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#kecskemét #cédrusnetkecskemét #széchenyiváros #magyarkultúranapja #orvos #rákóczirendelő #mályvapont #szik#széchenyiistvánközösségiház #közösségiház #háziorvosválaszol

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV