fbpx

Rendezvények sűrűjében a Magyar Kultúra napján

Szerző: 2024. jan 23.CédrusNet Iroda

A CédrusNet Kecskemét egy olyan innovatív és tenni akaró közösség a városban, akik új irányokat mutatnak az idősödéssel szembeni sztereotípiák helyett, lehetőséget és helyet biztosítanak azok számára, akik aktívak akarnak maradni. 

Ez a hitvallásunk, ez a célunk. A tegnapi nap nagy öröm volt számunkra, mert telt ház előtt ezt a közösségi érzést tapasztaltuk. A rendezvénysorozat a CédrusNet Kecskemét szakmai vezetője, Molnár Szilárd évindító beszámolójával indult, majd Gehér Éva, illetve Dr. Seregély Attila nőgyógyász-onkológus daganatsebész hívta fel a nők figyelmét a nőgyógyászati betegségek megelőzésére.

Ezzel csatlakoztunk a Mályvavirág Alapítvány országos hálózatához, melynek fő célja: prevenció, azaz a szűrések, védőoltások népszerűsítése, hogy a méhnyakrákos és egyéb nőgyógyászati daganatos megbetegedések száma jelentősen csökkenjen.

Idén a Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából a Rákóczi Rendelő, mint Mályva Pont és a CédrusNet Kecskemét együtt csatlakozik a programhoz ezzel az előadással és egy közös gyöngyfűzéssel. Az “ékszereket” a nőgyógyászati betegséggel érintetteknek juttatjuk el, hogy érezzék a közösségek támogatását. Dr. Kovács Fatime mentálhigiénés szakember és holisztikus terapeuta a betegségek lelki okairól és a gyógyulás mentális segítségéről beszélt.   

Az előadások után az Országos Gyalogló Idős Klub és a Gyalogló CédrusKör tagjait fogadtuk a közösségi házban, akik igen nagy számban gyűltek össze. Rendezvényük elején Kovácsné Tóth Ibolya emlékezett meg a Magyar Kultúra Napjának fontosságáról, ezután Tokovics Klára, a klub vezetője beszélt a Kecskemét Gyaloglóklub megalakulásáról.  

Ezek után a Gyaloglóklub 2019-es megalapítóját és egyben első vezetőjét, Wagner Gábort köszöntötték születésnapja alkalmából. A klub tagjait közismert vérpezsdítő latin dallamokkal szórakoztatta a Latin Zenekar.  

A találkozó után megtapasztalhattuk a közösségi ház befogadóképességének a határait is. 

Rendkívül sokan jöttek el és maradtak Dr. Szabó István főorvos, széchenyivárosi háziorvos előadására. A tőle megszokott szórakoztató módon tartott előadást a szívritmuszavarokról. A Háziorvos Válaszol előadássorozat az Egészségfejlesztési Iroda támogatásával jött létre.  

A következő előadás részleteivel hamarosan jelentkezünk!

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#kecskemét #cédrusnetkecskemét #széchenyiváros #magyarkultúranapja #orvos #rákóczirendelő #mályvapont #szik#széchenyiistvánközösségiház #közösségiház #háziorvosválaszol

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV