fbpx

Barátság határok nélkül

Szerző: 2022. aug 30.CédrusNet Iroda, Hírek a világból

Népes delegációval a városunkban járt a kecskeméti nyugdíjas szövetség meghívása révén a Nagyszalontai Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetsége. Ennek keretében egy kis szakmai konferencia is megrendezésre került, amelyen a CédrusNet Kecskemét Program is bemutatkozási lehetőséget kapott.

A konferencián Engert Jakabné alpolgármester asszony bemutatta azokat a kecskeméti idősödés- és idősügyi programokat, amelyek ezen a területen is elősegíthetik a Kárpát-medencei magyar közösségek együttműködését. Zagyva-Óvári László, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának munkatársa az intézmény Idősgondozó Szolgálatáról beszélt, míg a kecskeméti nyugdíjas szövetség munkájából Kormányosné Makai Eszter elnökasszony emelt ki néhány fontosabb elemet.

A CédrusNet Kecskemét Program elmúlt évekbeli eredményeit Molnár Szilárd szakmai vezető foglalta össze, kiemelve, hogy az idősödő korosztály munkaerőpiaci esélyeinek javítása nélkül a közép-európai országokban 15-20 százalékos életszínvonal csökkenés várható a következő tíz évben. Ezért is fontos, hogy a Kárpát-medencei magyar közösségek számára át tudjuk adni azokat a társadalmi innovációkat, szolgáltatásokat, amelyekkel Kecskemét rendelkezik az idősödő társadalom kezelése terén.

A nap zárásaként a nagyszalontai látogatókat a kecskeméti nyugdíjas szövetség a Hírös Labor Caféban látta vendégül, ahol még bemutathattuk a CédrusNet program néhány elemét, köztük a HírösNagyikat, az Időslátogatókat, a CédrusKöröket, a Kápolna u. 24. remek hangulatú udvarát és a közösségi kávézó működési modelljét.

#cedrusnetkecskemet#nagyszalonta#baratsag#nyugdijasokszovetsege#hiroslaborcafe

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV