fbpx

Barátság határok nélkül

Szerző: 2022. aug 30.CédrusNet Iroda, Hírek a világból

Népes delegációval a városunkban járt a kecskeméti nyugdíjas szövetség meghívása révén a Nagyszalontai Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetsége. Ennek keretében egy kis szakmai konferencia is megrendezésre került, amelyen a CédrusNet Kecskemét Program is bemutatkozási lehetőséget kapott.

A konferencián Engert Jakabné alpolgármester asszony bemutatta azokat a kecskeméti idősödés- és idősügyi programokat, amelyek ezen a területen is elősegíthetik a Kárpát-medencei magyar közösségek együttműködését. Zagyva-Óvári László, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának munkatársa az intézmény Idősgondozó Szolgálatáról beszélt, míg a kecskeméti nyugdíjas szövetség munkájából Kormányosné Makai Eszter elnökasszony emelt ki néhány fontosabb elemet.

A CédrusNet Kecskemét Program elmúlt évekbeli eredményeit Molnár Szilárd szakmai vezető foglalta össze, kiemelve, hogy az idősödő korosztály munkaerőpiaci esélyeinek javítása nélkül a közép-európai országokban 15-20 százalékos életszínvonal csökkenés várható a következő tíz évben. Ezért is fontos, hogy a Kárpát-medencei magyar közösségek számára át tudjuk adni azokat a társadalmi innovációkat, szolgáltatásokat, amelyekkel Kecskemét rendelkezik az idősödő társadalom kezelése terén.

A nap zárásaként a nagyszalontai látogatókat a kecskeméti nyugdíjas szövetség a Hírös Labor Caféban látta vendégül, ahol még bemutathattuk a CédrusNet program néhány elemét, köztük a HírösNagyikat, az Időslátogatókat, a CédrusKöröket, a Kápolna u. 24. remek hangulatú udvarát és a közösségi kávézó működési modelljét.

#cedrusnetkecskemet#nagyszalonta#baratsag#nyugdijasokszovetsege#hiroslaborcafe

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV