fbpx

8 bites múltidézés a Széchenyi István Közösségi Házban – A 40 éves Logi Klub rendezvénye 

Szerző: 2023. dec 6.CédrusNet Iroda

Óriási öröm a számunkra, hogy néhány héttel a nyitás után a közösségi házat már olyan rendezvények befogadásával keresik meg, mint például az 1983-ban alapított kecskeméti Logi Klub negyvenedik születésnapja kapcsán tartott múltidézés. 

A 2023. november 17-18-i rendezvényen körülbelül 50-60 volt logis vett részt, voltak, akik európai uniós országból, illetve a tengerentúlról is jöttek. A kétnapos programon panelbeszélgetések, vetélkedők, kvízjátékok és filmvetítések voltak, miközben igazi, retro számítógépeken való folyamatos játék, kötetlen beszélgetés folyt. Nehezen megfogható, megfogalmazható, nyugodt, intelligens hangulatú, vidám közösségi érzésben volt részünk. Ritkán látni manapság ennyi egymásra figyelést, odaadó szervezést, közösségi összetartozást, mint ezen a harmincvalahány év távlatában is összetartást sugalló csapatnál. Erről tanúskodnak a fotók is, ezt a visszajelzést kaptuk a vendégektől, a sajtó munkatársaitól is. 

A Logi Klub a magyarországi személyi számítógépes forradalom hajnalán indult. Ekkor ezek a gépek még nagyrészt manipulálhatók voltak, másrészt a számítástechnikai eszközökhöz hozzáférni nagyon nehezen és csak drágán lehetett. Ez arra ösztönözte az akkori gyerekeket, fiatalokat, hogy mindent maguk oldjanak meg, maguk fejlesszenek. Erre ez a kisgépes kultúra lehetőséget is adott, ami a mai világban elég fura, hiszen egy százezerszer modernebb, nagyobb teljesítményű mobiltelefont megveszel, azon gyakorlatilag semmit nem tudsz átépíteni, változtatni.

A Logi Klub egy kivételes időszakban jött létre, így kivételes lehetőséget biztosított Kecskemét többszáz fiataljának arra, hogy a mérnöki, természettudományos pályát, hivatást válassza. Mára ezek a gyerekek elismert programozók, fejlesztők, cégtulajdonosok, vezető pozíciót betöltő szakemberek lettek. Igazából most mérhető fel, milyen fontos szerepet is töltenek be a képzésre, kompetenciafejlesztésre teret adó közösségi helyek. Ebben a kontextusban értékelődik fel a most működő Digitális Tudásközpont Kecskeméten, ahol a mostani gyerekek, fiatalok ismerkedhetnek meg a 3D tárgyalkotással, a robotikával, az algoritmikus gondolkodással, a mesterséges intelligenciával, a virtuális valósággal.  

Kedves Logisok! A Széchenyi István Közösségi Ház nevében is üzenjük, legyetek büszkék arra, hogy ezt a rendezvényt több évtized távlatából is összehoztátok, hogy ezt a közösségi érzést, Logi-identitást feltámasztottátok!  

Öröm volt segíteni a készülődést, a tervezgetést, a megvalósítást, várunk Benneteket máskor is!

További források:   

Tudj meg többet közösségünkről:

► Web: https://www.cedrusnetkecskemet.hu/

► Facebook: https://www.facebook.com/cedrusnetkecskemet

► LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cedrusnet-kecskemet

#cédrusnetkecskemét #kecskemét #szik #széchenyiistvánközösségiház #logiklub #8bit #plus/4 #ht1080z #primo #ibmpc #c16 #c46 #amiga #zxspectrum

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV