fbpx

SozialMarie társadalmi innovációs díj átadó 2022

Szerző: 2022. máj 12.CédrusNet Iroda

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, HírösNagyi szolgáltatás projektünket a bécsi székhelyű szakmai zsűri 275 pályázatból jelölte a SozialMarie – Prize for Social Innovation díjra!  

A SozialMarie Európa első társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan projekteknek, melyek valamilyen társadalmi problémára fenntartható és példaértékű megoldással szolgálnak. A beérkezett 275 pályázatból 34-et választott ki a zsűri, mely szűkebb listára a HírösNagyi projektünk is bekerült. Ez óriási megtiszteltetés volt számunkra, hiszen 6 országból jobbnál jobb projektek pályáztak a díjra. 

Május 1-én került sor az online díjátadóra, melyen 15 nyertes projektet tüntettek ki. Az eseményt az irodában összegyűlve követtük a CédrusNet Kecskemét program munkatársaival és a HírösNagyikkal és együtt izgultunk a projektünk sikeréért.  

Az eseményt a díj egyik alapítója, Wanda Moser-Heindl nyitotta meg, majd egy-egy rövid filmmel sorban bemutatták a díjazott projekteket. A HírösNagyi projekt nem szerepelt a díjazottak között, de ezt – a mezőnyt látva – egyáltalán nem bántuk, mert tényleg kiemelkedő projekteket talált a zsűri a SozialMarie díjra érdemesnek. Töretlenül büszkék vagyunk a HírösNagyikra és hálásak vagyunk, hogy a program részesei lehettünk! Szívből gratulálunk a 15 díjazottnak! 

Fődíjak: 

1. helyezett: Red Flags Slovakia.Digital (Szlovákia) 

Az informatikai szakértők közössége által működtetett projekt célja az állami szerződések és a digitális projektekre fordított támogatások figyelése és ellenőrzése. A Red Flags a korrupció elleni nyilvános vitát ösztönzi és küzd a közpénzek igazságos és átlátható elosztásáért. 

2. helyezett: Hobby Lobby (Ausztria) 

A projekt ingyenes szabadidős tanfolyamokat biztosít önkéntes oktatók segítségével a Bécs hátrányos helyzetű kerületeiben élő gyermekek számára. 

3. helyezett: uugot.it TV (Ausztria) 

Az osztrák társadalmi vállalkozás egy könnyen használható mobil eszközt kínál, amely „intelligens feliratokat” generál németül és a felhasználó által választott nyelven. Az alkalmazás segítségével a németül nem beszélők is nézhetik az osztrák tévéműsorokat, és naprakészen értesülhetnek a helyi aktuális eseményekről. 

Forrás: https://www.sozialmarie.org/hu/news/5665

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV