fbpx

SozialMarie társadalmi innovációs díj átadó 2022

Szerző: 2022. máj 12.CédrusNet Iroda

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, HírösNagyi szolgáltatás projektünket a bécsi székhelyű szakmai zsűri 275 pályázatból jelölte a SozialMarie – Prize for Social Innovation díjra!  

A SozialMarie Európa első társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan projekteknek, melyek valamilyen társadalmi problémára fenntartható és példaértékű megoldással szolgálnak. A beérkezett 275 pályázatból 34-et választott ki a zsűri, mely szűkebb listára a HírösNagyi projektünk is bekerült. Ez óriási megtiszteltetés volt számunkra, hiszen 6 országból jobbnál jobb projektek pályáztak a díjra. 

Május 1-én került sor az online díjátadóra, melyen 15 nyertes projektet tüntettek ki. Az eseményt az irodában összegyűlve követtük a CédrusNet Kecskemét program munkatársaival és a HírösNagyikkal és együtt izgultunk a projektünk sikeréért.  

Az eseményt a díj egyik alapítója, Wanda Moser-Heindl nyitotta meg, majd egy-egy rövid filmmel sorban bemutatták a díjazott projekteket. A HírösNagyi projekt nem szerepelt a díjazottak között, de ezt – a mezőnyt látva – egyáltalán nem bántuk, mert tényleg kiemelkedő projekteket talált a zsűri a SozialMarie díjra érdemesnek. Töretlenül büszkék vagyunk a HírösNagyikra és hálásak vagyunk, hogy a program részesei lehettünk! Szívből gratulálunk a 15 díjazottnak! 

Fődíjak: 

1. helyezett: Red Flags Slovakia.Digital (Szlovákia) 

Az informatikai szakértők közössége által működtetett projekt célja az állami szerződések és a digitális projektekre fordított támogatások figyelése és ellenőrzése. A Red Flags a korrupció elleni nyilvános vitát ösztönzi és küzd a közpénzek igazságos és átlátható elosztásáért. 

2. helyezett: Hobby Lobby (Ausztria) 

A projekt ingyenes szabadidős tanfolyamokat biztosít önkéntes oktatók segítségével a Bécs hátrányos helyzetű kerületeiben élő gyermekek számára. 

3. helyezett: uugot.it TV (Ausztria) 

Az osztrák társadalmi vállalkozás egy könnyen használható mobil eszközt kínál, amely „intelligens feliratokat” generál németül és a felhasználó által választott nyelven. Az alkalmazás segítségével a németül nem beszélők is nézhetik az osztrák tévéműsorokat, és naprakészen értesülhetnek a helyi aktuális eseményekről. 

Forrás: https://www.sozialmarie.org/hu/news/5665

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV