fbpx

Szociális munka közösségekben, közösségekkel

Szerző: 2022. okt 8.CédrusNet Iroda

A Hírös Cédrus Egyesület közösségi kávézóját és a CédrusNet Kecskemét Program HírösNagyi és egyéb korbarát kezdeményezéseit mutattuk be a Szegedi Tudományegyetem Szociális Szakemberek Dél-Alföldi Szakmai Műhelyének szeptember végi találkozóján.

A műhely témája a szociális munka új, innovatív megközelítése, a közösségfejlesztés társadalmi innovációs lehetőségei voltak. Molnár Szilárd a témafelvető előadásában bemutatta azokat a kecskeméti kezdeményezéseket, amelyek fejlesztését a helyi idősödő társadalom kihívásaira válaszul indultak el az önkormányzat által fenntartott idősödésügyi programban, illetve a téma iránt elkötelezett szakembereket tömörítő egyesületben. Ezek olyan innovációk, amelyek meglévő társadalmi kihívásra adnak újszerű megoldásokat, újszerű struktúrákban, együttműködésekben. A társadalmi részvétel, új gyakorlatok, új kapcsolatok, hálózatok, új viselkedési formák eddig nem bejáratott kombinációja révén keresünk új megoldásokat, eszközöket, szolgáltatásokat. Mindezek a szociális szakemberek számára is új impulzusokat, kreatív megközelítésmódokat jelentenek, így a szociális munka képzésben további együttműködések körvonalazódnak a Szegedi Tudományegyetemmel.

A műhely másik izgalmas témafelvető előadását Koszecz Sándor tartotta, aki Békéscsabán a KOLLABOR Természettudományos Élményközpontot vezeti. Ez az intézmény is teljesen új alapokon szolgálja a békéscsabai fiatalok közösségeit, hiszen a központ élménypedagógiai műhelyeiben olyan foglalkozások, kísérletek, fejlesztések folynak, amelyek a későbbiekben a helyi vállalkozásokat, startup cégek indulását teszik lehetővé.

Tarts velünk

Vedd fel velünk

a kapcsolatot

Irodánk címe

Szécshenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV