fbpx

Szociális munka közösségekben, közösségekkel

Szerző: 2022. okt 8.CédrusNet Iroda

A Hírös Cédrus Egyesület közösségi kávézóját és a CédrusNet Kecskemét Program HírösNagyi és egyéb korbarát kezdeményezéseit mutattuk be a Szegedi Tudományegyetem Szociális Szakemberek Dél-Alföldi Szakmai Műhelyének szeptember végi találkozóján.

A műhely témája a szociális munka új, innovatív megközelítése, a közösségfejlesztés társadalmi innovációs lehetőségei voltak. Molnár Szilárd a témafelvető előadásában bemutatta azokat a kecskeméti kezdeményezéseket, amelyek fejlesztését a helyi idősödő társadalom kihívásaira válaszul indultak el az önkormányzat által fenntartott idősödésügyi programban, illetve a téma iránt elkötelezett szakembereket tömörítő egyesületben. Ezek olyan innovációk, amelyek meglévő társadalmi kihívásra adnak újszerű megoldásokat, újszerű struktúrákban, együttműködésekben. A társadalmi részvétel, új gyakorlatok, új kapcsolatok, hálózatok, új viselkedési formák eddig nem bejáratott kombinációja révén keresünk új megoldásokat, eszközöket, szolgáltatásokat. Mindezek a szociális szakemberek számára is új impulzusokat, kreatív megközelítésmódokat jelentenek, így a szociális munka képzésben további együttműködések körvonalazódnak a Szegedi Tudományegyetemmel.

A műhely másik izgalmas témafelvető előadását Koszecz Sándor tartotta, aki Békéscsabán a KOLLABOR Természettudományos Élményközpontot vezeti. Ez az intézmény is teljesen új alapokon szolgálja a békéscsabai fiatalok közösségeit, hiszen a központ élménypedagógiai műhelyeiben olyan foglalkozások, kísérletek, fejlesztések folynak, amelyek a későbbiekben a helyi vállalkozásokat, startup cégek indulását teszik lehetővé.

Tartson velünk

csatlakozzon közösségünkhöz!

 

Ha szívesen csatlakozna közösségünkhöz, látogasson el irodánkba munkanapokon 8:30-12:00 óra között és töltse ki regisztrációs lapunkat. Ha kérdése van, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeink egyikén.

Irodánk címe

Széchenyi sétány 6.
Kecskemét
6000

(Széchenyi István Közösségi Ház)

 

Oldalak
Főoldal
rólunk
CédrusKörök
Hírek
Kapcsolat
Képzések
Időslátógató
HírösNagyi
Szolgáltatások
Időslátogatók
HírösNagyik
Gondoskodó szolgálat
Halló itt vagyok!
Telefonszámunk
+36 76 444 583
Email címünk:
kapcsolat@cedrusnetkecskemet.hu
Kövess Minket
G-T7YPG39EJV